SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Tricolorii și-au ales numerele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo » Nou „decar” pentru Mirel Rădoi

România U21 la meciul cu Germania de la Euro2021
Foto:GettyImages
România U21 la meciul cu Germania de la Euro2021 Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 13:05 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 13:54

Federația Română de Fotbal a anunțat numerele cu care jucătorii echipei olimpice vor evolua pe spate în meciurile de la Tokyo.

Cei 22 de fotbaliști chemați de selecționerul Mirel Rădoi și-au ales numerele cu care vor evolua la Jocurile Olimpice. 

Numerele „tricolorilor” pentru Jocurile Olimpice

1. Mihai Popa (Astra Giurgiu), 2. Radu Boboc (Farul Constanța), 3. Florin Ștefan (liber de contract), 4. Alex Pașcanu (Ponferradina), 5. Tudor Băluță (Brighton), 6. Virgil Ghiță (Farul Constanța), 7. Ion Gheorghe (FC Voluntari), 8. Marius Marin (Pisa), 9. George Ganea (Farul Constanța), 10. Andrei Ciobanu (Farul Constanța), 11. Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu), 12. Mihai Aioani (Farul Constanța), 13. Eduard Florescu (FC Botoșani), 14. Alin Rațiu (Villarreal), 15. Andrei Chindriș (FC Botoșani) 16. Dragoș Nedelcu (FCSB), 17. Ricardo Grigore (Dinamo), 18. Marco Dulca (Chindia Târgoviște), 19. Andrei Sîntean (Hermannstadt), 20. Alexandru Dobre (Dijon), 21. Antonio Sefer (Rapid), 22. Ștefan Târnovanu (FCSB)

Ciobanu, noul număr 10 al naționalei

După ce acest număr a fost folosit de Olimpiu Moruțan la ultimul turneu final al reprezentativei de tineret a României, EURO2021, tricoul cu numărul 10 va fi purtat acum de Andrei Ciobanu. Mijlocașul Farului Constanța este om de bază pentru „tricolorii mici” la această Olimpiadă.

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Joi, 22 iulie Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României
  • Duminică, 25 iulie  România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României
  • Miercuri, 28 iulie România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora Românieira

România U23, fără vedete la Jocurile Olimpice

Suntem singura națiune fără vreun nume cu rezonanță. Toate celelalte 15 reprezentative au în loturi cel puțin doi-trei fotbaliști de top.

 Spania, ultima națională europeană care a câștigat aurul olimpic, Barcelona 1992, a convocat nu mai puțin de șase jucători care se află la Euro 2020: Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Unai Simon (Athletic Bilbao), Pau Torres (Villarreal), Eric Garcia (Barcelona), Dani Olmo (RB Leipzig). Pe lângă aceștia, mai apar Marco Asensio și Dani Ceballos, ambii de la Real Madrid, lăsați acasă de Luis Enrique. 

Franța, spre exemplu, a apelat la atacantul Andre-Pierre Gignac (35 de ani/36 de selecții la prima reprezentativă) și la campionul mondial Florian Thauvin (28 de ani), ambii de la Tigres, Mexic. Cei doi jucători fac parte din categoria seniorilor cu vârste peste 24 de ani, permisă de regulament.

 Din lotul „Cocoșului galic" mai fac parte mijlocașul Eduardo Camavinga (18 ani), de la Rennes, unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din Europa, Jonathan Ikone (Lille) sau William Saliba (Arsenal). 

Brazilia vine cu Dani Alves 

Brazilia îl are "portdrapel" pe veteranul Dani Alves (38 de ani), care are în palmares trei trofee Champions League, cu Barcelona. Fundașul dreapta care a mai evoluat la Juventus și PSG este legitimat în prezent la Sao Paulo. 

Argentina îi propune pe Lucas Alario, 11 goluri pentru Bayer Leverkusen în sezonul trecut, pe Adolfo Gaich (Benevento), intrat în circuitul primei reprezentative, pe Facundo Medina, om de bază la Lens, sau pe Ezequiel Ponce, vicecampion în Rusia, cu Spartak Moscova. 

Japonia, mijlocaș de la Real Madrid 

Japonia speră să câștige în premieră titlul olimpic. Niponii au o medalie de bronz, cucerită în Mexic 1968, și un loc patru la Londra 2012. Gazdele JO 2020 au convocat aproape tot ce au mai bun, în frunte cu Takefusa Kubo (20 de ani). Mijlocașul împrumutat de Real Madrid la Getafe este socotit de specialiști printre cei mai buni 20 de tineri fotbaliști ai planetei.

 Naționala Mexicului este condusă de excentricul portar Guillermo Ochoa (35 de ani), fost coleg cu Adrian Mutu la Ajaccio, și care a participat la patru turnee ale Cupei Mondiale, precum și la JO 2004 Atena. Aztecii mizează pe mijlocașul Diego Lainez (21 de ani), de la Betis Sevilla, noua stea a fotbalului mexican.

 Vedetele din grupa României

 Chiar și Noua Zeelandă, reprezentativă pe care „tricolorii" o vor întâlni în grupa B, are în lot câțiva jucători cu experiență internațională. E vorba de Michael Boxall (32 de ani/32 de selecții la naționala mare), care joacă în MLS, la Minnesota Utd, și a participat la JO 2008 Beijing, precum și de Chris Wood (29 de ani), de la Burnley, sau de Liberato Cacace (20 de ani), de la Saint-Truiden, cel mai bine cotat dintre tinerii nationalei. 

Selecționata Coreei de Sud, alt adversar din grupa României, îi are în componență pe mijlocașul ofensiv Lee Kang-in, senzația de 20 de ani, de la Valencia, comparat cu David Silva, dar și pe atacantul Hwang Ui-jo (28 de ani), de la Bordeaux. 

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Înotătorul David Popovici, unul dintre cei mai tineri membri ai delegației României la Jocurile Olimpice: „Punctul meu forte e psihicul”

COSR a anunțat cei doi sportivi care vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  07 Iulie 2021, 21:04

olimpiada nu ar trebui sa fie despre fotbal sau tenis. Oricum intrecerea olimpica la fotbal e o competitie fara importanta. Dar na, cand nu ai o gaina sa-ti faci o supa, poti lua un gugustiuc drept gaina.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează