SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Elisabeta Lipă, surpriză pentru canotorii medaliați la Jocurile Olimpice: „Când promite ceva, se ține de promisiune”

Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut medalie de argint în finala la dublu rame masculin / FOTO: Raed Krishan +18   FOTO
Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut medalie de argint în finala la dublu rame masculin / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 31 iulie 2021 07:19 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 08:29

Medaliații olimpici de la canotaj au avut parte de o vizită la Doha, în Qatar, promisă de președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice

Primii canotori români au plecat din Satul Olimpic de la Tokyo vineri după-amiază. Conform regulilor impuse de organizatori, niciun sportiv nu mai are voie să stea în Sat la mai mult de 48 de ore din momentul în care a concurat.

În aceste condiții, canotorii au fost nevoiți să plece spre țară. Nu toți vor ajunge însă, prea devreme, la București. Medaliații olimpici de la Tokyo, Simona Radiș și Ancuța Bodnar (aur), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (argint) vor petrece o zi la Doha, în Qatar. 

„De când am plecat de la București, doamna Lipă ne-a anunțat că dacă vom câștiga medalie, vom putea sta o zi, la escală, în Doha", a declarat campioana olimpică din proba de dublu vâsle, Simona Radiș.

Ceilalți canotori din bărcile de patru rame feminin, dublu rame feminin și dublu vâsle masculin își vor continua deplasarea direct de la Doha spre București.

Restul lotului de la canotaj va pleca azi de la Tokyo, urmând să facă joncțiunea cu medaliații, în Qatar. 

„Când promite ceva, Elisabeta Lipă se ține de promisiune, întotdeauna", a declarat președintele FR Canotaj.

Medaliații olimpici de la canotaj vor ajunge în România duminică, la ora 14:30 și vor fi primiți la Salonul Oficial pe aeroportul „Henri Coandă".

Canotajul românesc a obținut 3 medalii la Tokyo, una de aur și două de argint, ocupând locul 4 în lume, în clasamentul probei, după Noua Zeelandă, Austria și Olanda, dar în fața unor superputeri precum SUA, Marea Britanie, Germania sau Italia.

VIDEO Interviu cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Sub Kîrghistan, peste Franța sau SUA! Ce premii iau românii pentru medaliile de la Jocurile Olimpice

Vlăduț Simionescu, în lacrimi după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Sufletul și corpul mă împing mai departe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează