SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

Elisabeta Lipă prefațează finala de 8+1 feminin: „De senzație!” + Entuziasm pentru viitor: „Parisul arată atât de bine”

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 12:45 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 12:54

Elisabeta Lipă (56 de ani), președintele Federației Române de Canotaj, prevede vremuri pline de succes pentru canotajul românesc.

Canotajul a adus deja 3 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar numărul se poate ridica la 4 vineri dimineața, când va avea loc finala feminină la proba de 8+1. 

Elisabeta Lipă prefațează finala de 8+1 feminin de la Jocurile Olimpice: „De senzație!”

Într-o intervenție la Pro X, Elisabeta Lipă a prefațat finala la care „tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea vor lua startul pe 30 iulie, de la ora 04:05 în România.

„Sigur că sperăm la o medalie, dar mi-e frică să o spun. Lupta este acerbă, ne luptăm la sutimi. Cu siguranță, ce pot să vă spun, e că va fi o finală extraordinar de frumoasă. Finala de 8+1 este impresionantă, când vezi acolo 4-5-6 echipaje care sunt aproape la egalitate după 1000 de metri este ceva de senzație. Cu siguranță, mâine vom vedea o finală olimpică de senzație”, a declarat Lipă.

Elisabeta Lipă: „Parisul arată atât de bine”

Așadar, România poate urca la 4 medalii în dreptul canotajului, dar Elisabeta Lipă crede că Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, ar putea aduce chiar mai mult succes.

„Când am făcut toată această schimbare, mi-am propus să crește frumos și în timp. Pentru asta trebuie să avem răbdare. Am crescut - zic eu - destul de frumos, cu 9 echipaje calificate. Ar fi fost extraordinar dacă toate cele 9 echipaje luau medalie, dar Parisul arată atât de bine și vine atât de repede încât sunt ferm convinsă că veți mai auzi de acești sportivi”, a adăugat ea.

Medaliile cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

„Covor roșu îi punem!” » Petrecere mare în satul Ancuței Bodnar, canotoarea de aur: „Borș din sfeclă roșie, șnițel, cartofi prăjiți și tocinei"

Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă și explicațiile unei zile în care podiumul a fost la o secundă distanță: „Suntem două bucovinence nebune și sadice! Continuăm în cursa asta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează