SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JO TOKYO

Paradox la Jocurile Olimpice » 160.000 de prezervative distribuite, dar sportivii au fost sfătuiți să nu le folosească!

Sportivilor li s-a spus să nu folosească prezervativele gratuite pe care le vor oferi organizatorii pentru a limita contactul fizic inutil. foto: Guliver/Getty Images
Sportivilor li s-a spus să nu folosească prezervativele gratuite pe care le vor oferi organizatorii pentru a limita contactul fizic inutil. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iunie 2021 09:50 / Actualizat sambata, 19 iunie 2021 09:57

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor distruibui prezervative spectatorilor, dar sportivii nu vor avea voie să le utilizeze. 

Acestora li s-a spus să nu folosească prezervativele gratuite pe care le vor oferi organizatorii pentru a limita contactul fizic inutil. 

Sportivilor li s-a indicat să practice distanțarea socială și să evite contactele fizice cât mai mult posibil. 

160.000 de prezervativegratuite vor fi distribuite pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Prezervativele, deja o tradiție la Jocurile Olimpice

Distribuirea prezervativelor a devenit o tradiție de la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, pentru a atrage atenția asupra virusului HIV și a bolii SIDA, iar Comitetul Internațional Olimpic a solicitat continuarea acestui obicei și la Tokyo, în ciuda pandemiei. „Prezervativele distribuite nu sunt destinate a fi utilizate în Satul Olimpic”,. a declarat Comitetul de organizare pentru AFP.

Jocurile Olimpice au fost mereu loc bun de întâlniri pentru sportivi, după ce aceștia încheiau competițiile. La Olimpiada de la Rio 2016, organizatorii au distribuit gratuit 450.000 de prezervative, iar la Jocurile de Iarnă din Pyeongchang 2018, activitatea de pe aplicația Tinder a crescut cu 350% în zonă.

Paradox la Jocurile Olimpice » 160.000 de prezervative distribuite, dar sportivii au fost sfătuiți să nu le folosească!
Automat de prezervative la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. FOTO: Guliver/Getty Images

Paturi ecologice din carton la Jocurile Olimpice din Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară vor bifa o premieră importantă: sportivii vor dormi în paturi ecologice, realizate din carton. 

Sportivii apreciază inițiativa, însă în urmă cu un an se întrebau dacă acestea vor rezista eventualelor partide de amor care au loc pe parcursul Jocurilor Olimpice. 

„Foarte bună ideea, însă doar până când sportivii încheie competiţia şi miile de prezervative distribuite în satul olimpic încep să fie folosite", scria baschetbalistul australian Andrew Bogut pe Twitter, în ianuarie 2020. 

Compania care a produs paturile pentru Jocurile Olimpice a dat asigurări că ele vor putea susține o greutate de până 200 de kilograme și sunt adaptate activităților sexuale, însă doar pentru cele care includ maximum două persoane.

VIDEO Impresarul Mugurel Ilisei, despre scandalul sexual de la Vaslui: „Costly a fugit din țară după ce i s-a pus pistolul la tâmplă”

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: 

Încă un nume mare și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice

Robert Glință, categoric în privința portrapelului la Jocurile Olimpice: „Nu mă pot compara, ei sunt niște legende și ar trebui aleși”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close