SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ULTIMA ORĂ

LIVE Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 7 august 2021 | Ce națională a produs surpriza și a bătut SUA în finala de baseball

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 7 august 2021. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.
LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 7 august 2021. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

Articol de , , - Publicat sambata, 07 august 2021 08:00 / Actualizat sambata, 07 august 2021 19:38

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 7 august 2021. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

UPDATE 19:30 | Japonia bate SUA în finala la baseball

Naționala de baseball a Japoniei a făcut istorie! A bătut cu 2-0 echipa olimpică de baseball din SUA și a reușit să își adjudece medalie de aur la Olimpiadă! 

Fiecare membru al echipei nipone va primi un bonus de aproximativ 75.000 de euro pentru această performanță așteptată de multă vreme în Japonia. Baseballul este unul dintre cele mai iubite sporturi din arhipelag. Din echipa americană nu au făcut parte marile vedete, care sunt angrenate în Major League, în această perioadă. Pe lângă medalia de aur de la băieți, echipa feminină de softball a luat și ea aurul.

UPDATE 14:30 | Final pentru românii de la Tokyo

Alexandru Novac a fost ultimul român care a concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Duminică, în ultima zi a competiției, niciun român nu va fi acțiune. România încheie Jocurile Olimpice din acest an cu 4 medalii: 

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

UPDATE 14:29 | Aruncare eșuată pentru Alexandru Novac, care încheie finala pe 12

A treia aruncare a lui Alexandru Novac a fost eșuată, atletul român nereușind să treacă de 75 de metri. Românul are cel mai slab rezultat din finală, cea mai bună aruncare a sa fiind la 79,29 metri. 

Competiție încheiată pentru atletul român. 

UPDATE 14:19 | Alexandru Novac, ultimul după prima serie de aruncări

După prima serie de aruncări, românul Alexandru Novac este ultimul, cu 77,03 metri. Indianul Neeraj Chopra a avut cel mai bun rezultat, 87,03 metri.

În a doua încercare, Novac a aruncat sulița la 79,29 metri. 

UPDATE 14:05 | 77,03 metri pentru Alexandru Novac

La prima încercare, Alexandru Novac a aruncat 77,03 metri, cel mai slab rezultat dintre primii 4 concurenți.

Moldoveanul Adrian Mardare, primul care a intrat în competiție, a aruncat 81,16 metri.

UPDATE 13:55 | Alexandru Novac, în finală la aruncarea suliței

De la ora 14:00, sulițașul român Alexandru Novac (24 de ani) va concura în finala olimpică la aruncarea suliței. În finală, Novac, locul 28 mondial la disciplina sa, va înfrunta alți 11 sportivi, inclusiv liderul mondial Johannes Vetter, care are un record de 97,76 metri la aruncare. Cel mai bun rezultat din cariera lui Novac este 86,37 metri.

UPDATE 11:00 | Corespondență GSP de la Tokyo - Jocurile Olimpice se apropie de final

UPDATE 05:55 | Chirilă, locul 11 la canoe simplu 1.000m

În finala B a probei de canoe simplu 1.000m, Cătălin Chirilă a venit al treilea, cu cel mai bun timp al său de la Tokyo: 4:03.973. Ceea ce înseamnă că românul a încheiat competiția pe locul 11.

UPDATE 05:00 | Chirilă a ratat finala la canoe simplu 1.000m

Cătălin Chirilă (23 de ani) a încheiat pe locul 6 prima semifinală la proba de canoe simplu 1.000m, insuficient peentru un loc în finală. Românul a încheiat cursa în 4:09.397, la aproape 5 secunde distanță de locul 4, ultimul care asigura calificarea în finala pentru medalii. Acesta va lua startul în finala B, de la ora 5:45, ora României.

Programul sportivilor români în ziua de 7 august

KAIAC-CANOE 

  • 03:44 - canoe simplu 1000 m - Cătălin Chirilă - semifinală 

ATLETISM 

  • 14:00 - aruncarea suliței - Alexandru Novac - finală

România, locul 41 în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice

Cu două zile înainte de finalul Jocurile Olimpice de la Tokyo, clasamentul medaliilor este condus de China. Asiaticii au 36 de aur, 26 de argint și 17 de bronz. SUA este pe locul secund, cu 31 de medalii de aur, 36 de argnt și 31 de bronz, iar podiumul este completat de țara gazdă, Japonia.

În top 10 mai apar Marea Britanie, atleții care reprezintă Rusia, Australia, Italia, Germania, Olanda și Franța. România ocupă locul 41.

Medaliile obținute până acum de România:

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

VIDEO Ana Maria Popescu în contre cu Eduard Novak: "Să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost eu în stare să-l iau"

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice:

La fel ca la Rio » Finale olimpice cu repetiție în handbal

CORESPONDENȚĂ DE LA TOKYO Ofensiva antidoping la Jocurile Olimpice: de 18 ori mai multe testări » România: 400 probe urină, 130 sânge, 10 pașapoarte biologice și 3-4 români cu scutire medicală specială

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ali.bec
ali.bec  •  08 August 2021, 02:30
Postat de Biro Sandor pe 07 August 2021, 19:19

Ungaria locul 12. 6au 7ar 6br

Ungaria, cu mici excepții, a fost întotdeauna (mult) mai medaliata decât România. Nimic nou sub soare.

amicu
amicu  •  07 August 2021, 21:39

Unele sporturi nu au nicio treabă cu ceea ce înseamnă Jocurile Olimpice. Sunt puse doar sa mai adune unii medalii. Imediat o sa vedem șotron, țară-țară vrem ostași și coarda, la Olimpiada

reteleanu
reteleanu  •  07 August 2021, 20:03

nu inteleg tristetile si vaicarelile unora, pe bune. asta este nivelul normal al unei tari medii est-europene (nu ma luati cu ungaria, unde dictatorul ala rasist si ultranationalist prapadeste tot bugetul pe chestii de imagine proprie). suntem acolo unde sunt si serbia, ucraina, slovacia, croatia, austria, turcia sau slovenia. turcia este sub noi, btw. si e ditamai tara.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează