SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

EXCLUSIV Alexandru Pașcanu avertizează înainte de primul meci de la Olimpiadă: „Nu va fi deloc ușor” + Ce spune despre revenirea la CFR Cluj

Alexandru Pașcanu
Alexandru Pașcanu

Articol de - Publicat marti, 20 iulie 2021 14:28 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 14:41

Alexandru Pașcanu (22 de ani) este încrezător înainte de meciurile selecționatei olimpice de fotbal a României de la Tokyo, dar avertizează: „Avem grupă foarte grea”. 

  • CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA: Gazeta Sporturilor este singura redacție din România, exceptând televiziunea și radioul de stat, care a trimis o echipă de jurnaliști la Jocurile Olimpice, pentru a relata de la fața locului.
  • Jurnaliștii GSP în Japonia sunt Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan.

Rămân două zile până la primul meci al României de la turneul olimpic de fotbal. Pe 22 iulie, de la ora 14:00, „tricolorii” pregătiți de Rădoi vor înfrunta selecționata U23 din Honduras. Alexandru Pașcanu a prefațat duelul într-un dialog cu unul dintre reporterii GSP.ro din Japonia. 

Alexandru Pașcanu: „Nu va fi deloc ușor”

„Am început să avem ședințe despre adversar, va fi foarte greu. Este o echipă dură, este foarte important să facem un prim meci bun, așa cum am făcut la EURO acum doi ani și anul ăsta. Sper să intrăm cât mai bine în turneu, să luăm cele 3 puncte. Pe hârtie pare o grupă ușoară, dar este foarte, foarte grea. Toate echipele din grupă au jucători foarte buni, nu ne va fi deloc ușor.

Toți jucătorii care sunt aici și-au dorit să fie aici, avem o ambiție în plus să ne facem un nume mai mare, să încercăm să facem românii mândri. Eu cred că Olimpiada este mai importantă decât EURO, dacă câștigi o medalie la Jocurile Olimpice este mai mult decât dacă ai câștiga un Campionat European de Tineret. E cea mai mare competiție sportivă din lume, înseamnă foarte mult pentru toți”, a declarat Pașcanu.

Întrebat ce mesaj are pentru fanii români, Pașcanu a spus: „Aveți încredere în noi, hai România!”

Alexandru Pașcanu: „Mirel Rădoi ne motivează foarte bine”

Fundașul central de la Ponfferadina a explicat cine este responsabilul cu motivarea „tricolorilor” înainte de meciuri: „Mister (selecționerul Mirel Rădoi, n.r.) cred că va ține discursurile, el ne motivează foarte bine, e unul dintre punctele lui forte. Dacă îi vom asculta cuvintele înainte de meciuri, sunt sigur că nu vom avea nevoie de altă motivație.

Eu le-aș transmite colegilor că suntem aici să facem o treabă, că suntem susținuți de o țară întreagă și că trebuie să mergem acolo să ne dăm viața pe teren, că altfel nu se poate. Cu grupul pe care îl avem, cred că așa vom face”. 

Alexandru a atins și subiectul situației sale contractuale. Pașcanu este împrumutat de CFR Cluj în Spania până la finalul sezonului 2021/2022: 

„Îmi place la Ponferradina, a fost un prim sezon foarte bun pentru mine și echipă. Îmi place acolo, acum vedem ce se întâmplă după turneu, dar mă gândesc să mai fac un an acolo, cât de bine pot. Am contract cu CFR-ul, după anul ăsta mă voi întoarce acolo. Vom vedea, sper să fie mai bine”. 

Se poate întâmpla să prindem contracte bune dacă facem un turneu bun, dar nu trebuie să ne gândim la asta.

E enervant cu toate aceste teste, dar e ce trebuie să facem. Există acest virus în toată lumea. Din păcate asta este procedura, trebuie să ne adaptăm. Nu cred că există temere în grup, suntem foarte bine izolați, nu avem voie să ieșim nici din camere, este foarte greu ca unul dintre noi să fie infectat.

- Alexandru Pașcanu, România U23

Căpitanul naționalei de fotbal le promite românilor: „Dăm totul pentru țară!” » Impresiile „tricolorilor” înainte de meciul cu Honduras

Marco Dulca și-a trasat obiective mărețe înainte de Jocurile Olimpice: „Nu-l depășesc pe tata decât dacă ajung și la un Mondial”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
vasileroaita
vasileroaita  •  20 Iulie 2021, 18:30

Nu cred că vom trece de grupe. Și nu pentru că adversarii sunt prea buni...

dodo001
dodo001  •  20 Iulie 2021, 16:45

Probabil era o grupa ușoară cu Brazilia, Coasta de Fildeș, sau grupa Argentinei....ce sa mai vorbim, ne e frica și de umbra noastră. Ca un iepure. De aici înainte ii spun lui Pașcani, iepurele, ca e fricos. Chiar asa??. Murim de frica?

cr_fabiani
cr_fabiani  •  20 Iulie 2021, 16:02

Nu te obosi..stai pe loc,nu prea ai valoare de CFR.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează