SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

VIDEO Căpitanul naționalei de fotbal le promite românilor: „Dăm totul pentru țară!” » Impresiile „tricolorilor” înainte de meciul cu Honduras

Marius Marin
Marius Marin

Articol de - Publicat luni, 19 iulie 2021 14:34 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 15:08

Marius Marin (22 de ani), căpitanul naționalei olimpice de fotbal a României, a prefațat pentru GSP.ro primul meci al „Tokyo tricolorilor”, cu Honduras. 

  • CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA: Gazeta Sporturilor este singura redacție din România, exceptând televiziunea și radioul de stat, care a trimis o echipă de jurnaliști la Jocurile Olimpice, pentru a relata de la fața locului.
  • Jurnaliștii GSP în Japonia sunt Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan.

În primul meci din grupele turneului olimpic de fotbal, România va înfrunta selecționata U23 din Honduras. Marius Marin, liderul naționalei noastre, este nerăbdător ca întrecerea să înceapă, dar avertizează că adversara de pe 22 iulie este una foarte puternică.

Marius Marin, căpitanul României U23, înainte de meciul cu Honduras 

„Abia așteptăm meciul, ne dorim foarte mult să trecem de grupă. Cred că meciul cu Honduras este cel mai important din grupă, pentru că este primul și vrem 3 puncte. Honduras este o echipă foarte bună, am văzut videoclipuri cu ei și au condus Germania în amical, 1-0. 

Avem un meci foarte greu, dar asta ne ambiționează foarte mult. Avem un lot valoros și încredere în noi. Le promit tuturor românilor că toți care vor juca vor da totul pentru România. 

Sunt și ei conștienți că participarea la Jocurile Olimpice este o șansă unică pentru noi. Sperăm să facem întreaga țară mândră ”, a declarat Marin în dialogul cu reporterul GSP.ro. 

Marius Marin, despre...

... discursurile motivatoare din vestiar: „Și la Campionatul European din Ungaria asta ne-a făcut să avem rezultate, cred că este cel mai important să dovedești că ai atitudine, să dai totul pe teren pentru că jucăm pentru România, este cea mai mare mândrie”. 

... pasiunea italienilor de la EURO 2020: „Sunt imagini care-ți fac pielea de găină, văzând cum cântă imnul... asta ne dă de gândit, vrem să facem performanță și sunt 100% sigur că vom reuși”.

... cum și-a convins clubul, Pisa, să îl lase la Olimpiadă: „Sunt 3 ani de când sunt la echipa de club, am o relație foarte bună cu președintele și antrenorul. Nu s-a pus problema când le-am cerut permisiunea de a veni aici, știau cât de mult îmi doresc să merg la Olimpiadă și s-au gândit la mine”.

... colegii cu care ar merge la război: „Andrei Ciobanu și Boboc. Au același caracter ca al meu, de a da totul pe teren, de învingători”.

... viitorul său: „Sunt multe discuții, mă bucură asta, dar nu vreau să mă gândesc decât la primul meci cu Honduras. Aici este o platformă pentru a prinde un transfer, sunt mulți jucători celebri care au participat la Jocurile Olimpice”.

... Tudor Băluță și Florin Ștefan: „Băieții sunt motivați, de asta au venit aici. Tudor Băluță este un jucător foarte bun, chiar dacă nu a mai jucat. Florin Ștefan nu mai are echipă, dar a venit aici să demonstreze că are valoare, să meargă la mai bine”.

Cel mai important este să dovedești că ai atitudine, să dai totul pe teren pentru că jucăm pentru România, este cea mai mare mândrie.

Cred că cel mai important e să trăiesc momentul, să mă gândesc de ce am venit aici. Nu ne-am mai calificat de 57 de ani la Olimpiadă, cred că avem presiune, pentru că de mulți ani nu s-a mai văzut fotbal olimpic la noi. Asta ne motivează și ne ambiționează mai mult.

- Marius Marin, România U23

Marin a fost căpitanul echipei de la recentul European. Am reușit să facem o sociogramă la nivel de grup, să vedem care sunt liderii formali și informali. Marin, Dragoș Nedelcu, Băluță și Pașcanu au fost cei aleși. Unul dintre ei a plecat. 

Marin e un exemplu la antrenamente, e respectat în vestiar. Dacă Băluță ar fi jucat câteva meciuri, între cei doi ar fi fost competiția.

- Mirel Rădoi, selecționer România U23

Programul României la Tokyo:

  • 22 iulie: Honduras - România (14:00, Kashima)
  • 25 iulie: România - Coreea de Sud (14:00, Kashima)
  • 28 iulie: România - Noua Zeelandă (11:30, Sapporo)

Citește și:

Interviu cu Andrei Rațiu despre participarea la Tokyo și viața din Spania » „Toată viața mea a fost în Spania, dar vreau o medalie cu România mea”

Interviu spectaculos cu George Ganea, omul de gol al României la Tokyo: „N-avem defecte. Mergem spre medalie!”

Radu Boboc, așa cum nu l-ai mai văzut » Cum se autodefinește, ce playlist ascultă și cum arată în haine de samurai

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  19 Iulie 2021, 18:34

Hai Romania !!! Abia asteptam meciurile voastre la Olimpiada !!!

cirus11
cirus11  •  19 Iulie 2021, 16:39

Nu cred ca s-a pus problema sa nu dea totul pe teren dar au incropit o echipa buna? Au macar un atacant serios? Oricum, uite ca se poate, se gaseste intelegere la club daca chiar vrei lucrul asta, daca iti pregatesti din timp asta... la ceilalti, "vedetele", nu s-a putut...

niculaemoromete
niculaemoromete  •  19 Iulie 2021, 16:06

Păcat că deja s-a vopsit blond, urmează egal cu Honduras?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează