SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE PARALIMPICE

VIDEO Au început Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing! Ce a strigat președintele IPC la finalul discursului

​Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie, însă toți sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși, ca urmare a invadării Ucrainei.
​Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie, însă toți sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși, ca urmare a invadării Ucrainei.

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 18:54 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 00:50

​Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie, însă toți sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși, după ce rușii au invadat Ucraina.

Andrew Parsons, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC), a ținut un discurs în timpul deschiderii oficiale a competiției.

Ce a strigat președintele Comitetului Internaţional Paralimpic la finalul discursului

În discursul său, Andrew Parsons a făcut un apel la pace, la oprirea oricărui conflict militar, punând diplomația pe primul loc.

„Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistiţiul olimpic reprezintă o rezoluţie ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat” a afirmat hotărât Parsons în timpul discursului.

Președintele Comitetului Internaţional Paralimpic a ales să-și încheie discursul strigând „Pace!”, iar toată lumea prezentă l-a aclamat.

Sportivii paralimpici ucraineni, aplaudați de public

La ceremonie, sportivii din Ucraina au fost întâmpinați cu aplauze de fanii prezenți la stadionul din Beijing.

„Prezenţa noastră la Jocurile Paralimpice este un simbol că Ucraina a fost, este şi va rămâne o ţară”, a fost mesajul lui Valeriy Sushkevych, preşedintele Comitetului Paralimpic Ucrainean.

2 sportivivor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing: Laura Văleanu la para schi alpin și Mihăiţă Papară la para snowboard

Citește și:

FOTO Rușii se dezic de liderul mondial » Gestul prin care Daniil Medvedev a provocat furie în țara natală: „Să i se retragă cetățenia”

Pep Guardiola, reacție furioasă în a 9-a zi de război în Ucraina: „NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tegean
tegean  •  04 Martie 2022, 21:36

Nu poate exista nici o scuză și nici un motiv care să poată justifica excluderea unor tineri cu deficiențe (cu handicap, cu dizabilitate) fizice de la o competiție sportivă și cu atât mai mult de la J.O. Nu există epitete îndeajuns de aspre pt cei care au luat această josnică și absolut inumană hotărâre. Cei care trebuie să înfrunte, să-și ducă viața cu o dizabilitate au fost deja pedepsiți și nu mai trebuie pedepsiți în plus de ,,înțelepții” sportului. Rușine ! Rușine ! Rușine! Ceea ce trebuie cu adevărat interzis este extinderea unor astfel de măsuri asupra competițiilor-activităților rezervate-dedicate persoanelor (oamenilor) cu handicap ! Rușine !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează