SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PROCES

Un an și două luni a stat în cameră preliminară dosarul echipamentelor contrafăcute la Jocurile Olimpice de la Rio » Judecata poate începe

Echipamentul sportivilor români de la Rio de Janeiro era contrafăcut
Echipamentul sportivilor români de la Rio de Janeiro era contrafăcut

Articol de - Publicat joi, 17 februarie 2022 11:33 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 11:43

Dosarul hainelor fake îmbrăcate de sportivii români în 2014, pornit după o investigație a echipei GSP, va primi termen după ce judecătorul din cameră preliminară a respins cererile invocate de inculpați

În primele zile ale lui 2020, GSP.ro anunța că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a trimis în judecată 4 inculpați din COSR în dosarul echipamentelor fake de la Rio.

Cu 4 ani în urmă, echipa de investigații a Gazetei Sporturilor arăta, de la Rio de Janeiro și București, în timpul Jocurilor Olimpice din august 2016, cu dovezi și mărturii, că echipamentul sportivilor români era contrafăcut. 

Acesta costase 130.000 euro și era prezentat ca fiind Kappa, însă s-a deșirat, decolorat și rupt pe sportivi. 

Au fost trimiși în judecată 4 oameni: cel care era pe atunci secretar general, Ioan Dobrescu, directorul juridic Carmen Trocan, directorul economic Răzvan Silviu Dumbravă și consilierul juridic Georgeta Mișcă.

Procurorii spuneau despre aceștia că  „și-au încălcat atribuțiile de serviciu prin aceea că nu au respectat procedura de achiziționare a echipamentului sportiv prevăzută de legea privind atribuirea contractelor de achiziție publică”. 

307.000 lei a fost prejudiciul stabilit de procurori

Acum, la peste un an de la trimiterea în judecată, dosarul va ajunge, într-un final, la judecătorul de pe fond. Asta după ce a stat în cameră preliminară un an și 2 luni.

Pe 11 februarie, al 16-lea termen!, judecătorul de cameră preliminară a respins toate cererile și excepțiile invocate de inculpați și a dispus începerea dosarului la aceeași instanță, Judecătoria Sector 1. 

„(...) constată competenţa Judecătoriei sectorului 1 București în soluţionarea prezentei cauze. În baza art. 345 alin. 1 din Cprocedură penală respinge, ca nefondate, cererile și excepțiile invocate de inculpați” - extras din decizia Judecătoriei Sector 1

„Curg ațele pe noi”

Scrimerei Simona Gherman i s-au rupt pantalonii după două purtări”, suna una dintre mărturiile sportivilor de la JO.

Una dintre campioanele olimpice de la Rio, Ana-Maria Popescu, a acceptat să dea declarații fără ocolișuri. „Ne-a fost rușine! Până și delegația refugiaților a fost mai bine îmbrăcată decât noi”, a spus, furioasă, scrimera. 

„Curg ațele din noi!”, izbucnea și judoka Corina Căprioriu. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Trei foști dinamoviști, suspendați pentru blat! + Jucătorul despre care GSP a dezvăluit că s-a deghizat în arbitru într-un alt caz de meciuri trucate, pedepsit și el

Alarmă între buturile naționalei! Cine intră în locul lui Niță?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close