SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JUDO

Antrenorul român care și-a pălmuit eleva la Jocurile Olimpice a primit un „avertisment serios” din partea lui Marius Vizer, șeful FIJ

Momentul de la Judo care a produs controverse
Momentul de la Judo care a produs controverse

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 12:02 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 12:52

Claudiu Puşa, antrenorul lotului național al Germaniei care a pălmuit-o pe judoka Martyna Trajdos la Jocurile Olimpice, a primit un avertisment din partea Federației Internaționale de Judo, for condus de românul Marius Vizer.

Judoka Martyna Trajdos a reprezentat Germania la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a pierdut în 16-imi contra unguroaicei Szofi Ozbas, la categoria 63 de kilograme. Înainte de luptă, Martyna aceasta a primit o doză de „motivație” neobișnuită din partea antrenorului său, Claudiu Puşa, care pregătește și lotul național al Germaniei.

Antrenorul a apucat-o de kimono și a zgâlțâit-o dur, apoi a pălmuit-o. Tactica adoptată de antrenor nu a fost roade, sportiva fiind învinsă.

Claudiu Puşa a primit un „avertisment serios” din partea lui Marius Vizer

Imaginile s-au viralizat rapid și au provocat reacția Federației Internaționale de Judo.

„FIJ a adresat un avertisment oficial serios către antrenorul german cu privire la comportamentul nepotrivit pe care l-a afișat în timpul competiției. Judo este un sport educațional și nu poate tolera un astfel de comportament, care este împotriva codului moral al sportului”, se arată în comunicatul FIJ.

Președintele Federației Internaționale de Judo este româno-austriacul Marius Vizer, care ocupă această funcție din 2007. Vizer este un fost practicant al sportului și ex-antrenor. Între 1995 și 2001 a ocupat funcția de președinte al Federației Române de Judo.

Antrenorul român care și-a pălmuit eleva la Jocurile Olimpice a primit un „avertisment serios” din partea lui Marius Vizer, șeful FIJ
Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo

VIDEO. Momentul cu Claudiu Puşa și Martyna Trajdos

Mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

David Popovici pregătește surprize și e convins: „Sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei” + Mesaj pentru români

5 opinii diferite referitoare la scandalul Ana Maria Popescu vs Eduard Novak. „Tupeu de mahala” + „Ministrul nu stăpâneşte bine limba română”

Playtech: BOMBĂ! Ce face Emma Răducanu cu premiul de 2 milioane de euro! A făcut anunțul surpriză


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează