SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LPF

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a criticat dur evoluția sportivilor români din ultima perioadă: „Sportul românesc este pe butuci”

Justin Ștefan
Justin Ștefan

Articol de GSP - Publicat luni, 09 august 2021 09:55 / Actualizat luni, 09 august 2021 11:26

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a criticat situația în care a ajuns sportul românesc. Oficialul LPF a vorbit despre rezultatele slabe ale românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo și despre dezamăgirile din cupele europene.

Justin Ștefan a catalogat drept „dezastru” evoluțiile sportivilor români din ultima perioadă. Oficialul LPF a prezentat și cauzele care au dus la decăderea sportului românesc în ultimii ani, din punctul său de vedere.

„Dezastrul de la Olimpiada, dezastrul de la echipele naționale de fotbal, dezastrul din cupele europene ar trebui să ne alarmeze. Sportul românesc este pe butuci. Cauzele sunt multiple, dar câteva trebuie evidențiate aici: 

- lipsa bazelor de pregătire - este nevoie de sute de baze plurisportive în toată țara. Stadioanele de fotbal nu sunt suficiente pentru a revigora sportul românesc. 

- lipsa antrenorilor specializați - accesul la cunoaștere este aproape nelimitat, așa încat nu ințeleg foarte bine de ce nivelul antrenorilor este atât de jos. O explicație ar putea fi dezinteresul angajatorilor în calificarea propriului personal, dar și calitatea scăzuta a școlilor de formare a antrenorilor. 

- creșterea bazei de selecție (cantitativ și calitativ) - este nevoie, după modelul francez, de un plan național pentru sport și de contracte de obiective încheiate între MTS și fiecare federație națională. Cine nu performează trebuie schimbat la alegeri. În plus, ar trebui prioritizate anumite sporturi. 

- management deficitar la nivelul federațiilor și cluburilor sportive - nu pot fi promovați în funcții de conducere oameni fără experiență în domeniul managementului, așa cum se întamplă în momentul de față în multe sporturi și la majoritatea cluburilor.  

- lipsa inovației generată de absența, aproape totală, a investiției private în sport”, a scris Justin Ștefan pe contul său de Facebook.

Justin Ștefan se gândesște să candideze la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal

După ce Justin Ștefan și Răzvan Burleanu s-au contrat de multe ori asupra viitorului fotbalului românesc, secretarul general al LFP s-a declarat nemulțumit de cum este condusă Federația și a spus că se gândește să candideze la alegerile din 2022.

„În 2022 vom avea alegeri la FRF. Mă gândesc tot mai serios să particip la alegeri, la anul. Fotbalul românesc merge tot mai jos. Răzvan Burleanu nu mai are susținerea de acum trei ani. Vă asigur că nicio securitate şi nimic din politică nu stă să se ocupe de cine e președinte FRF. Astea sunt prostii ca să sperie oamenii. 

Discut şi cu cei din zona fotbalului feminin, care s-au săturat. Fac o analiză şi în perioada următoare voi veni cu detalii. Nici eu și nici Răzvan Burleanu nu am jucat fotbal. Dar aici e vorba de management.

 M-am uitat în ultimii ani, iar actorii fotbalului au fost undeva în spate. Aceste dispute ne aduc pe noi în faţă. Fotbalul este despre sportivi”, a spus Justin Ștefan în urmă cu câteva luni.

Citește alte știri din sportul românesc:

FRF a găsit selecționer pentru România U21! Azi are loc întâlnirea decisivă

FCSB, răspunde tare după declarațiile rapidiștilor: „Ironii ieftine găsești la orice colț!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  09 August 2021, 21:15

Fostul avocat al FCSB care a pierdut toate procesele si a fost dat afara de Becali a somat 2 ani si ptr calitatile sale a fost numit in functia actuala ! Halal !

dragdim
dragdim  •  09 August 2021, 14:17

Sportul e pus “pe butuci” de ani de zile din cauza ca in funcțiile de conducere se găsesc oameni destoinici ca și dumnealui.

elgabri
elgabri  •  09 August 2021, 13:29

Asta ar fi primul care ar trebui sa TACA !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează