SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HALTERE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Primul transgender care ia startul la Jocurile Olimpice » Când va intra în concurs

Laurel Hubbard // FOTO: Imago +18   FOTO
Laurel Hubbard // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 31 iulie 2021 13:00 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 13:14

Halterofila neo-zeelandeză Laurel Hubbard a concurat până în 2013 ca bărbat. Și-a schimbat sexul și acum o va face ca femeie la categoria plus 87 de kilograme la Jocurile Olimpice.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice

Laurel Hubbard (43 de ani) a fost fotografiată sâmbătă dimineață încălzindu-se sub ochii atenți ai antrenorilor ei în sala de antrenament destinată halterofililor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Neo-zeelandeza a stârnit vii controverse prin participarea ei în concursul feminin.

Născută ca bărbat, și-a schimbat sexul la 30 de ani și a început să concureze ca femeie. A devenit prima halterofilă din Noua Zeelandă care a urcat pe podium la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA), câștigând medalii de argint la total și la smuls la catefgoria plus 90 de kilograme.

Halterofila belgiană Anna Vanbellinghen a declarat că acceptarea neo-zeelandezei în concursul feminin a fost o „glumă proastă". În schimb, conform Daily Mail, Laurel Hubbard a mulțumit Comitetului Internațional Olimpic pentru decizie. Ea a descris jocurile drept „o sărbătoare globală a speranțelor, idealurilor și valorilor noastre".

Hubbard nu a vorbit cu mass-media de când s-a confirmat locul ei în echipa din Noua Zeelandă, dar a fost citită vineri într-o declarație în numele ei la un briefing al CIO privind includerea. sa pe lista sportivelor de la +87 kilograme.

Concursul de haltere la această categorie va avea loc pe 2 august, dar concurentelor neo-zeelandezei nu li se pare normal primirea unei femei care a fost bărbat, mai ales la un sport de forță!

VIDEO Interviu cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Sub Kîrghistan, peste Franța sau SUA! Ce premii iau românii pentru medaliile de la Jocurile Olimpice

Vlăduț Simionescu, în lacrimi după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Sufletul și corpul mă împing mai departe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
176901212832165
Dan Petnaise  •  31 Iulie 2021, 21:01

Dacă era invers eram de acord.

risc_mix
risc_mix  •  31 Iulie 2021, 19:19
Postat de gorgeousroadkill pe 31 Iulie 2021, 17:05

Nah, sunt alb si hetero. Diferenta-ntre noi ii ca eu am capacitatea sa-nteleg diversitatea. Pe tine pare sa te preocupe grija de ce fac alti adulti in dormitor, Zeii cu tine, sunt suficiente site-uri pe net care sa-ti rezolve fantaziile.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  31 Iulie 2021, 18:58
Postat de gorgeousroadkill pe 31 Iulie 2021, 16:06

Zeii fie cu ea. Ii o treaba complicata din punct de vedere sportiv, dar e mai mult decat OK din punct de vedere uman. Nu e vorba de niciun political correctness sa-i acorzi unei fiinte umane dreptul de a fi cine simte ca este, ci doar de decenta si empatie. Minoritatile, fie ele etnice, de rasa sau sexuale, au fost si sunt abuzate de indivizi cu mentalitate de pestera, manipulati de demagogi ieftini, ce nu pot oferi politici decente, ci doar ura fata de prezumtivul "untermensch". Trist, dar previzibil, ca o buna parte a omenirii sufera de amnezie.

Si eu daca la 40+ ma simt inca copil, pardon de cacofonie, inseamna ca pot participa la competitii de juniori? Ca daca e sa ignoram realitatea obiectiva in ceea ce priveste sexul/genul, de ce nu si varsta? Sau am 100 de kg dar vreau sa ma lupt/boxez cu unul de 50 kg, pt ca eu ma vad usor ca o pana ! Samd

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close