SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

Mihaela Buzărnescu, singura tenismană din România la Tokyo: „Aș fi plătit ca să ajung la Jocurile Olimpice”

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

Articol de GSP - Publicat marti, 20 iulie 2021 14:44 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 18:32

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 135 WTA), singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice, declară în glumă că e gata să renunțe la tenis în cazul în care va obține o medalie la Tokyo.

România nu a rămas fără participant pe tabloul de simplu de la Tokyo. După ce principalele jucătoare ale noastre s-au retras rând pe rând de la Jocurile Olimpice, Buzărnescu a primit acceptul de a participa la Tokyo. 

„Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că în ultima vreme joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat. 

Eram deja resemnată şi a venit veste în urmă cu câteva zile şi nici nu am avut timp să mă bucur că a trebuit să fac foarte multe formalităţi ca să pot pleca. În tenis, ştiţi cum e, nu contează atât de mult clasamentul, cotează forma din ziua respectivă. Nu trebuie să te bazezi pe clasametul unei jucătoare sau adversare, dar bineînţeles dacă s-au retras câteva jucătoare de tot sigur că este o şansă în plus”, a spus Buzărnescu, conform Telekom Sport. 

Sunt sigură că fiecare are motivul ei pentru care nu participă şi trebuie întelese. Fiecare ştie mai bine, eu nu pot să judec pe nimeni, este alegerea fiecarei jucatoare, eu pot să spun doar despre mine că îmi doaream foarte mult sa merg. Sigur că este ca şi un Grand Slam, mai mult poate, fiind doar la 4 ani, aşa că da, o medalie olimpică e unică - Mihaela Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu: „Ar fi ideal să mă bat pentru o medalie”

Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după! Nu, glumesc! Eu am mai jucat acolo un ITF mai mare şi am făcut finala, deci ştiu centralul, am jucat vreo 3 sau 4 meciuri acolo.

România, fără principalele jucătoare la Tokyo 

La Jocurile Olimpice de Tokyo, România nu va fi reprezentată de cele mai importante jucătoare.

 Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări care nu i-a permis să joace la Roland Garros și Wimbledon, Patricia Țig nu dorește nici ea să participe, iar Sorana Cîrstea și Irina Begu se confruntă cu probleme medicale. 

VIDEO Marian Ursescu, corespondentul GSP.RO la Tokyo, despre cele mai noi informații din Satul Olimpic

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, decizie finală în privința turneului de la Palermo

Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice: „Trebuie să accept acest lucru! A fost o onoare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tororosso
tororosso  •  20 Iulie 2021, 15:42

Să fim realiști . Din tot lotul României compus din 102 sportivi ,medalii vor putea obține maxim 5/6 sportivi la individual. La echipe șansele sunt minime .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează