SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Delegația României pleacă la Jocurile Olimpice » Mihai Covaliu, pus în dificultate de Ioanițoaia: „Demisionați de la COSR dacă luăm mai puțin de patru medalii?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 20:30

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a acceptat să facă avancronica Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde țara noastră va participa cu 46 de sportive și 55 de sportivi, reprezentând 17 discipline. 

Acesta e încrezător că ne putem întoarce acasă cu 8 medalii, în timp ce comisiile COSR văd România cu 4 sau 6 medalii în palmares.

- Câte medalii credeți că obține România la Tokyo?
- Comisia tehnică olimpică pentru sportul de performanță cu specialiști din toate domeniile a spus foarte clar: patru-șase medalii! Noi suntem mai optimiști. Ne dorim și cred că se poate să câștigăm opt!

Mihai Covaliu pus în dificultate: „Demisionați de la COSR dacă luăm mai puțin de 4 medalii?”

- Și dacă vom câștiga doar două?
- Dacă vom câștiga două... Pfff! Dacă noi câștigăm două medalii înseamnă că tot ce-am făcut până acum, dar mai ales ce-au făcut federațiile sportive.... Trebuie să se înțeleagă că toată această susținere, această finanțare pe care noi o acordăm este în baza planurilor și a strategiilor pe care federațiile ni le propun nouă. Ele spun că vor să facă asta, cu oamenii respectivi, pentru obiectivele respective. De exemplu, la tenis, în 2019...

- Aici e un întreg scandal.
- Federația de tenis a venit cu lotul acela faimos, cu Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu... Au spus că vor să câștige trei medalii. Am ajuns astăzi să nu avem decât doi participanți, la dublu: Monica Niculescu și cu Raluca Olaru. (n.r. în această dimineață Federația Internațională de Tenis a anunțat că Mihaela Buzărnescu a fost acceptată pe lista calificaților la Tokyo).

- Cum vedeți scandalul acesta?
- Eu vreau să vă spun că în timp ce fetele jucau la Wimbledon, federația ne-a trimis o adresă spunând că sportivele nu participă la Jocurile Olimpice din cauză că sunt accidentate. Dumneavoastră dacă erați în locul meu ce făceați? Sau în locul nostru?

- Domnule Covaliu, dar sunt accidentate!
- Eu sunt de acord că ele sunt acum accidentate... Acum! Am vorbit personal cu fetele. Cu Irina Begu și cu Simona Halep. Simona, cel puțin, mi-a spus: "Nu pot să vă spun cât de rău îmi pare! Am sacrificat tot ca să ajung la Jocurile Olimpice, să câștig acolo o medalie. Și nu pot să merg!".

- Dar...
- Obiectivele federațiilor au fost un pic nerealiste, dacă pot spune așa. Și e un cuvânt pe care l-am ales cu multă grijă! În sensul că federațiile, la ultimul forum cu privire la potențialul olimpic al României, au spus că-și propun între 12 și 14 medalii. Acum, după Jocurile Olimpice, vom face o analiză foarte clară și vom vedea ce mai poate fi susținut, de ce sau de ce nu!

- Demisionați de la COSR dacă luăm mai puțin de patru medalii?
- Vom face o analiză și dacă din cauza noastră, din cauza managementului... Până în momentul de față, eu și cu echipa de la COSR nu ne reproșăm absolut nimic referitor la ceva ce am fi putut face și nu am făcut. Și nu mă întrebați pe mine, că poate sunt subiectiv. Întrebați federațiile și sportivii!

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

URMĂREȘTE AICI INTERVIUL INTEGRAL CU MIHAI COVALIU

CITEȘTE ȘI

Anamaria Prodan, audiată azi la DNA » Motivul pentru care a fost chemată de procurori

Primul impresar care îi răspunde public lui Adrian Mititelu jr.: „Stai acasă, băiatule, dacă nu ai bani!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează