SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Nadia Comăneci despre cazul Simone Biles: „Eu n-am simțit vreodată acel «tremurici», dar soțul da și spune că e înfricoșător”

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2021 19:09 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 08:53

Fosta mare campioană, Nadia Comăneci, a vorbit despre afecțiunea de care suferă Simone Biles, gimnasta americană care s-a retras din patru finale la Jocurile Olimpice, dar și despre situația României la gimnastică.

Nadia Comăneci a oferit un interviu în presa din Italia, în care abordează mai multe subiecte. Unul dintre cele mai importante subiecte este retragerea americancei Simone Biles din finalele de la Jocurile Olimpice.

Nadia Comăneci despre cazul Simone Biles: „Eu n-am simțit vreodată acel «tremurici»”

„Simone Biles e o mare campioană, care a făcut atâtea pentru sport. Acum e în dificultate, suferă, poate fi foarte periculos acel «tremurici» pe care îl are ea. Executând exercițiile risca să-și facă mult rău. Eu n-am suferit de aceste probleme, mi s-a întâmplat să fiu distrasă în timpul unui exercițiu, dar nimic grav. 

Nadia Comăneci despre cazul Simone Biles: „Eu n-am simțit vreodată acel «tremurici», dar soțul da și spune că e înfricoșător”
Simone Biles a luat bronzul în finala de bârnă // FOTO: Imago

Soțul meu (n.r. Bart Conner, dublu medaliat cu aur la Olimpiadă) a avut acest «tremurici», mi-a spus că e cu adevărat de speriat și apare când ești sub foarte multă presiune. Corpul și mintea ta nu mai comunică. Simone a făcut bine că a vorbit despre asta în public, gimnaștii nu prea o fac. 

A făcut bine că a revenit, pentru că risca să rămână blocată psihic în acea frică. Încet, încet va prinde încredere”, a spus Nadia pentru Gazetta dello Sport.

Ce înseamnă, de fapt, problemele de sănătate mintală acuzate de Simone Biles: definiția înfiorătoare a „tremuriciului”
GIMNASTICĂ
Ce înseamnă, de fapt, problemele de sănătate mintală acuzate de Simone Biles: definiția înfiorătoare a „tremuriciului”

Nadia: „Noile generații sunt tot mai puțin expresive”

„Zeița de la Montreal” a vorbit și despre situația în care se află gimnastica în ziua de azi și a spus că are încredere în noul val de gimnaști români.

„În gimnastică se premiază tot mai mult partea acrobatică și mai puțin cea artistică. Trebuie să ne reamintim că se cheamă gimnastică artistică. Noile generații sunt tot mai puțin expresive. 

Nu vă faceți griji în legătură cu România, vom fi la Paris cu gimnastele tinere. Muncim mult, eu din SUA le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi!”, a declarat Nadia.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Ziua care n-ar fi trebuit să existe: „Durerea, peste limita mea de suportabilitate”

Concursul vieții, dar nu a fost de ajuns! Bianca Ghelber: „Am riscat, am dat tot ce am putut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
traian_v
traian_v  •  04 August 2021, 16:34

Ok, Nadia, cam care e acea "mana de ajutor", poate impartasesti ceva detalii. Ca suntem pe nicaieri deocamdata, cu trei ani inainte de Paris.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close