SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

VIDEO Djokovic pierde medalia de bronz la Jocurile Olimpice! Sârbul a avut o criză de nervi și a aruncat racheta spre tribună

Novak Djokovic, învins de Pablo Carreno-Busta la Jocurile Olimpice // FOTO: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Novak Djokovic, învins de Pablo Carreno-Busta la Jocurile Olimpice // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 iulie 2021 12:01 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 12:52

Spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, 11 ATP) a câștigat medalia de bronz la tenis masculin, în proba de simplu, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-7(6), 6-3.

După ce a ratat șansa de a face Golden Slam (câștigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam și a medaliei de aur la Jocurile Olimpice), fiind învins în semifinale de Alexander Zverev, Djokovic a pierdut și finala mică, ratând șansa de a câștiga medalia de bronz, cum s-a întâmplat în 2008.

Novak Djokovic, învins de Pablo Carreno-Busta la Jocurile Olimpice

Nole pornea cu prima șansă la victorie, însă ibericul a prestat un joc deosebit. Carreno-Busta a câștigat primul set, 6-4, după ce a făcut un break rapid, la 2-2, și s-a menținut în față până la final.

+9 FOTO

În setul secund, cei doi jucători au mers cap la cap, câștigându-și fiecare serviciul. Setul a ajuns în tie-break, acolo unde Nole a jucat mai bine și a câștigat la 6.

În decisiv, Carreno-Busta a zburdat pe teren. A condus cu 3-0 și s-a menținut în avantaj. Ibericul a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a închide partida și a câștiga medalia de bronz.

VIDEO Novak Djokovic, criză de nervi în finala de la Jocurile Olimpice

La fel ca în meciul cu Zverev, și acum Djokovic a avut o ieșire nervoasă. 

În startul setului decisiv, la 0-0 și 40-40, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a aruncat racheta spre tribună. Din fericire, în acel loc nu se afla nimeni.

Djokovic s-a retras de la dublu mixt

Jurnalistul Jose Morgado a scris pe contul de Twitter, imediat după ce Djokovic a pierdut, că aceasta s-a retras de la dublut mixt.

Novak Djokovic și Nina Stojanovic urmau să joace în finala mică la dublu mixt, dar partida nu va mai avea loc. Astfel, Ashleigh Barty și John Peers vor primi medalia.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Simone Biles s-a retras de la alte două finale la Jocurile Olimpice

Analiză GSP de la Tokyo: ce șanse are România să ia medalii în săptămâna a doua de la Jocurile Olimpice? » Două sporturi la care avem șanse la podium

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  31 Iulie 2021, 15:14

Asta *** balcanic s-a nascut, *** balcanic moare. Enorm jucator, nimic de zis, dar ii bate vantul prin cap rau de tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wisebit
wisebit  •  31 Iulie 2021, 13:49
Postat de ovidiu1 pe 31 Iulie 2021, 13:42

Din cauza caldurii, Novak nu s-a aclimatizat bine la clima din Japonia, ar fi trebuit ca meciurile sa se joace in sali cu aer conditionat, si ar fi castigat.

Conditiile de joc nu se fac pemntru Nole, nici pentru alt jucator. Asa, de ce nu s-a jucat pe zgura sau iarba? etc etc.

ovidiu1
ovidiu1  •  31 Iulie 2021, 13:42

Din cauza caldurii, Novak nu s-a aclimatizat bine la clima din Japonia, ar fi trebuit ca meciurile sa se joace in sali cu aer conditionat, si ar fi castigat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează