SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Simone Biles s-a retras de la alte două finale la Jocurile Olimpice

Simone Biles s-a retras și din finalele de sărituri și paralele la Jocurile Olimpice.
Foto:GettyImages
Simone Biles s-a retras și din finalele de sărituri și paralele la Jocurile Olimpice. Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 iulie 2021 09:42 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 09:50

La doar trei zile după ce s-a retras din finala concursului de individual compus, Simone Biles a decis să renunțe la încă două probe din cadrul Jocurilor Olimpice.

După ce s-a retras din finala probei de individual compus, Simone Biles a hotărât să declare forfait și la finalele de de la sărituri și paralele, care vor avea loc duminică. Americanca este calificată și în ultimul act al probelor de la sol și bârnă, acestea urmând să se desfășoare luni și marți.

Federația americană a anunțat că sportiva va continua să fie evaluată zilnic pentru a stabili dacă va concura în finalele de la sol și bârnă.

„După mai multe consultări cu staff-ul medical, Simone Biles a decis să se retragă de la finalele probelor de sărituri și paralele. Vom continua să o evaluăm în fiecare zi pentru a determina dacă va participa sau nu la probele de la sol și bârnă”, a fost anunțul federației pe Twitter.

Biles, criticată după ce se retrăsese de la individual compus

Biles nu a suferit o accidentare, ci a declarat că vrea să se concentreze asupra sănătății mintale. Piers Morgan, recunoscut pentru opiniile sale radicale, s-a poziționat împotriva curentului și a criticat-o dur.

Nu văd nimic curajos, nimic eroic, nimic care să inspire într-un abandon. Când te consideri cea mai bună din istoria sportului nu poți renunța în momentul în care lucrurile devin mai grele sau când faci o greșeală. Sunt sigur că Simone Biles a realizat asta, pentru că este o mare campioană, iar marii campioni înțeleg. 

Faci parte din echipa Statelor Unite ale Americii, reprezenți țara, sute de milioane de americani te urmăresc de acasă. Nu mai spun de sponsorii care plătesc sume uriașe pentru a te susține. Când abandonezi, îți lași colegele la greu. Nu ești la Jocurile Olimpice pentru a te distra”, a scris Piers Morgan, în rubrica pe care o are în Daily Mail.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Analiză GSP de la Tokyo: ce șanse are România să ia medalii în săptămâna a doua de la Jocurile Olimpice? » Două sporturi la care avem șanse la podium

Simona Halep face un anunț major + De ce nu a urmărit la tenisul de la Tokyo: „Ca să ne înțelegem”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
tatageminy
tatageminy  •  31 Iulie 2021, 21:16

lui simone sa nu ii spui ... ca se supara si zboara.

bogdan.iacob
bogdan.iacob  •  31 Iulie 2021, 13:40

Nu pot decit sa regret ca "modelul Naomi" face atitia aderenti. "Sanatate mintala"? Aveau dreptate atletii Jocurilor Olimpice antice cum ca: "Mens sana in corpore sano."? Nu, un corp sanatos bine antrenat NU garanteaza minte sanatoasa. Asta sustin mai mult sau mai putin direct Osaka, Biles, Djokovici si alti sportivi cu mintalul tulburat. Aceasta este o abordare pernicioasa a activitatii sportive de performanta. Induce in mentalul colectiv ideea ca sportul nu ajuta de fapt cine stie ce sanatatea. La cit de sedentari sintem deja... nu e bine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează