SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

corespondență din japonia Primele reacții de la David Popovici și Robert Glință: „Am învățat de la alți sportivi buni că prima cursă setează ritmul. Mi-am impus un ritm foarte bun”

David Popovici
David Popovici

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 17:24 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 18:24

David Popovici a reușit azi, la Tokyo, calificarea în semifinalele probei de 200 metri liber. 

Deși nu este cursa sa, David a arătat că are un ritm de progres uluitor. Înscris în concurs cu un timp de 1:48,38, David a fost plasat în seria a doua, alături de sportivi mai slabi. Și pe un culoar dezavantajat, primul.

Dar puștiul minune și-a făcut treaba, a condus cursa de la un capăt la altul și a atins primul peretele. Timpul său, 1:45,32, al patrulea din semifinale. 

Cu multă nonșalanță, extrem de stăpân pe sine, David a declarat la final:

Am vrut doar să mă calific. Mâine va fi o altă zi, o altă cursă, încerc să înot și mai bine. E cum am plănuit. Aș fi mers și mai tare, puteam, dar e foarte bine așa.

Am învățat asta de la sportivi mai buni ca mine, prima cursă setează ritmul și acum exersez asta pe pielea mea. Obținând un timp aproape de personal best, pot spune că am setat un ritm foarte bun.

"Este dulce apa de la Tokyo. E apă de Jocurile Olimpice!"

Puștiul glumește apoi când este întrebat cum i se pare apa din Tokyo Aquatics Centre. "E dulce! E rapidă, e apă de Jocuri Olimpice".

"În semifinale o să am parte de o serie mai agresivă, de sportivi mai bine cotați. Trebuie să rămân cu capul pe umeri și să conștientizez că mai am șanse de cel puțin o ediție de Jocuri Olimpice în care să dovedesc de ce sunt în stare", a încheiat micul fenomen.

David Popovici va lua startul în această noapte, la ora 4:37, în prima semifinală de la 200 metri liber. Pe culoarul 5, românul va avea parte de o concurență incredibilă.

Robert Glință: "De acum se resetează totul. Vor fi alte curse!"

Primele reacții de la David Popovici și Robert Glință: „Am învățat de la alți sportivi buni că prima cursă setează ritmul. Mi-am impus un ritm foarte bun”

Calificat în semifinale doar cu al 12-lea timp, campionul european la 100 metri spate știe că va trebui să înoate mult mai repede pentru a prinde finala de la Tokyo la 100 metri spate.

"A fost o cursă cu semnale destul de mixte. Mă bucur că am reușit să mă calific în semifinale. De acum se resetează totul. Vreau să înot mai bine și să avansez către pasul al treilea, către finală", a spus Robert. 

A continuat: "Prima cursă, mi-e greu să spun ce a fost bine, ce a fost rău. Merg în semifinale acumulând experiență. Stau să analizez cu antrenorul meu ce e de făcut pentru semifinale, să îmbunătățim timpul, să fie unul de finală".

Purtătorul de drapel al României are un obiectiv clar în Japonia. "Vreau să-mi dobor propriul meu timp, recordul național. Indiferent pe ce loc mă voi clasa, dacă reușesc acest lucru, voi fi mulțumit", a încheiat Robert.

Robert va înota în semifinale la 100 metri spate, proba lui favorită, tot în această noapte, de la ora 5:31. Va lua startul în prima semifinale, de pe culoarul 7.

VIDEO David Popovici și Robert Glință, în semifinalele probelor de 200m liber, respectiv 100m spate la Jocurile Olimpice » Daniel Martin, eliminat

EXCLUSIV Gazeta, interviu la Tokyo cu favoritele la aur de la canotaj: „Sunt niște emoții pe care nu le-am mai trăit până acum”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
sorinache
sorinache  •  25 Iulie 2021, 19:12
Postat de ovidiu1 pe 25 Iulie 2021, 17:41

Au 18 ani copiii astia sau facem din nou "performante " cu minori.

Ai vrut să fii isteț dar nu ți-a reușit. Uită-te în istorie și vezi cu cine au câștigat americanii și australienii medalii olimpice la înot. Iar la gimnastică, explozia americanilor a început sub coordonarea lui Marta și Bella Karoli.

ovidiu1
ovidiu1  •  25 Iulie 2021, 17:41

Au 18 ani copiii astia sau facem din nou "performante " cu minori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează