SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

CORESPONDENȚĂ DE LA TOKYO Președintele FR Lupte, șocat de eșecurile de la Tokyo: „Nu credeam nici în cele mai negre vise. Sportivi fără atitudine”

Alina Vuc (foto), învinsă în turul 1 la Jocurile Olimpice // foto: Raed Krishan - GSP +31   FOTO
Alina Vuc (foto), învinsă în turul 1 la Jocurile Olimpice // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de - Publicat vineri, 06 august 2021 10:08 / Actualizat vineri, 06 august 2021 10:55

Răzvan Pîrcălabu, președintele FR Lupte, face radiografia înfrângerilor de la Tokyo suferite de Alina Vuc și Albert Saritov: „Nu am mai simțit de mult acest gust al eșecului”.

În tribuna oficială la Makuhari Hall A, președintele Federației Române de Lupte Răzvan Pârcălabu strigă la Alina Vuc, pe saltea. Dubla vicecampioană mondială e de nerecunoscut în lupta cu bulgăroaica Georgieva Selișka. "Alina, ridică-te!", "Alina, nu mai sta joc", "Alina, Alina!". În zadar. 

Bulgăroaica o elimină pe româncă și oficialul FR Lupte rămâne în scaun împietrit. Mai devreme pierduse și Albert Saritov, medaliatul cu bronz de la Rio de Janeiro.

Dezastrul neanunțat de pe saltea: catastrofă în ziua în care așteptam cel puțin o medalie la lupte
REPORTAJ
Dezastrul neanunțat de pe saltea: catastrofă în ziua în care așteptam cel puțin o medalie la lupte

Răzvan Pîrcălabu, șocat: „Nu credeam așa ceva nici în cele mai negre vise”

"Vă spun sincer, îmi vine să mă las! Nu credeam așa ceva nici în cele mai negre vise. Nu se poate, sunt total dezamăgit de lipsa lor de atitudine, de prestația lor. Ce să le mai fac? Le-am oferit toate condițiile! În Honolulu dacă doreau să se pregătească, îi duceam în Honolulu! Repet, nu le-a lipsit nimic", spune foarte supărat președintele FRL.

Apoi tot el continuă. "Mi-am neglijat familia, copiii mei mă văd mai mult în poze, mi-am neglijat afacerile și pentru ce? Pentru niște sportivi fără atitudine, care au crezut că pot obține rezultate așa din cer".

foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
+27 FOTO

Vuc și Saritov „au avut noroc și de tragere bună de tablou!”

Alina Vuc și Albert Saritov erau creditați cu șanse la medalii. "Da, erau între favoriți, și de ce să nu spunem, au avut și o tragere la sorți favorabilă. Saritov, pe partea lui, îl avea pe american, pe Snyder, campionul olimpic de la Rio, dar avea șanse la medalia de bronz. 

Dar Alina? Nu a avut-o pe Stadnik, pe azeră, nu a avut-o pe japoneză, pe Susaki, campioana mondială. Nu-mi explic evoluția ei atât de ștearsă, iar Albert m-a dezamăgit total. La experiența lor nu-mi explic eșecul. 

Nu au avut curaj. Nici când erau conduși nu s-au dus peste adversar. Trăiesc niște sentimente amare", subliniază oficialul.

foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
foto: Raed Krishan - GSP
+27 FOTO

Nu am ce să-mi reproșez mie sau colegilor din federație, atât timp cât le-am oferit sportivilor toate condițiile!.

- Răzvan Pîrcălabu, președintele FR Lupte

De salvat ce se mai poate pentru Paris

Răzvan Pîrcălabu a vrut șă-și motiveze sportivii. Din fonduri proprii, i-ar fi premiat pe medaliați cu apartamente sau garsoniere. Dar degeaba! Până la urmă, cel mai aproape de medalie a fot Krista Incze. 

"Mă gândesc serios la viitor. Acum, trebuie să salvăm ce se mai poate salva pentru Paris pentru că mai avem doar trei ani până acolo. Trec ca vântul, mergem acasă, puțină vacanță, ne trezim că vin Europenele și mai sunt doi ani. Calificări pentru Jocurile Olimpice. Apoi trebuie să regândim sportul de jos, de la copii. 

E clar că noi ca popor, avem o problemă de mentalitate, o problemă psihică. Dacă nu-i creștem din puncte de vedere psihic sănătos, degeaba mai încercăm noi la seniori. Vedem la toate sporturile ce se întâmplă!", spune Pârcălabu. 

"Este și problema antrenorilor, vorbesc în general, omul-antrenorul sfințește locul. Noi avem din ce în ce mai puțini profesioniști, din ce în ce mai puțini oameni cu o mentalitate sănătoasă și dornici de sacrificii pentru a face performanță", consideră oficialul FRL.

Președintele FR Lupte, șocat de eșecurile de la Tokyo: „Nu credeam nici în cele mai negre vise. Sportivi fără atitudine”
Răzvan Pîrcălabu, președintele FR Lupte

O nouă ediție fără medalie, nu am mai simțit de mult un gust așa de amar. Trebuie însă sp avem puterea să mergem mai departe pentru că altfel nu vom reuși să mai facem nimic.

- Răzvan Pîrcălabu, președinte FR Lupte

Mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Fostă campioană mondială suspendată pentru dopaj, în lacrimi în direct: „Rana asta e încă deschisă”

Surpriză colosală în proba de ștafetă 4x100m: echipa SUA s-a făcut de râs! » Marele Carl Lewis nu iartă: „O rușine incredibilă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
347655969058390
Ion Popescu  •  08 August 2021, 13:43

Las ca in alte sporturi precum gimnastica, atletismul, boxul, etc. am luat puhoi de medalii la .....Olimpiada ! Romania a decazut pe locul 46 !

sibelius
sibelius  •  06 August 2021, 13:54
Postat de cirus11 pe 06 August 2021, 13:13

Nu, tocmai, si asta este o problema, nu?? Cat timp crezi ca si-au dedicat federatiilor? Cat din munca de fapt a fost facuta de delegatii lor?? Dar na, oamenii din sporturile astea si i-au ales singuri... de ce sa ne para rau pt ei?

Vorbim despre sport amator, da? Cu membri cat are FRF in liga a III-a, sportivi legitimati cati fotbaliatorii din liga I, iar "de performanta" cat o echipa de fotbal(in cel mai bun caz!). Nu traieste niciunul din cotizatii. Probabil din afaceri iti permiti sa mai sponsorizezi tu federatia, nu invers. M-am uitat din curiozitate pe siteul FRL. Cu tot cu asociatiile judetene au 120 de membri, adica vreo 80 de cluburi/sectii din cluburi, libere+greco-romane+traditionale+in nisip+ feminine, adica nimic.

elgabri
elgabri  •  06 August 2021, 13:50

De fapt cand ma uit la domnul din imagine si vad ce obraz gros are nu cred ca stie ce e aia 'onoare'

Vezi toate comentariile (12)
Comentează