SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING 2022

Reacția Comitetului Internațional Olimpic după mesajul politic afișat de Vladyslav Heraskevych

Vladyslav Heraskevych
Foto: Imago
Vladyslav Heraskevych Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2022 13:47 / Actualizat duminica, 13 februarie 2022 15:22

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a reacționat după ce sportivul ucrainean Vladyslav Heraskevych (23 de ani) a afişat un mesaj politic în care condamna tensiunile dintre țara sa și Rusia.

„Nu războiului în Ucraina!”, a scris Heraskevych într-un mesaj în engleză, pe care l-a arătat către camerele TV imediat ce a terminat proba de scheleton de vineri. 

Ținând cont de situația tensionată dintre Rusia și Ucraina, CIO a intervenit rapid și a anunțat că s-a discutat cu Vladyslav, căruia i s-a transmis că nu poate folosi mesaje politice la Jocurile Olimpice.

„După ce s-a întâmplat, am vorbit cu echipa şi cu sportivul şi i-am explicat situaţia. În ultima manşă nu a mai afişat mesajul. A înţeles. Vrem pace, dar am convenit cu toţii, sportivii au fost de acord că terenul de joc şi podiumul nu sunt locurile potrivite pentru mesaje. 

Neimplicarea politicului la JO este ceva vital pentru noi. Mesajul a fost înţeles şi nu a fost repetat”, a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO, potrivit Reuters.

Heraskevych: „Vreau să fie pace în ţara mea”

Ucraineanul a comentat decizia de a afișa acel mesaj la sfârșitul probei de scheleton.

„Ca orice om normal, nu-mi doresc un război, vreau să fie pace în ţara mea. Acestea sunt convingerile mele. Eu lupt pentru pace. În Ucraina, situaţia este foarte tensionată. Sunt multe informaţii despre armatele care înconjoară Ucraina. Nu este în regulă. Nu pentru secolul 21. 

Cred că şi Jocurile Olimpice luptă pentru pace, pentru unitatea ţărilor şi sper că CIO va fi de partea mea în această poveste. Încerc să rămân profesionist, dar citesc multe şi sunt îngrijorat”, spunea Heraskevyg potrivit ESPN.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice

O fostă campioană olimpică îi acuză pe adulții din jurul Kamilei Valieva, patinatoarea depistată pozitiv la numai 15 ani: „Ei trebuie să plătească!”
PATINAJ ARTISTIC
O fostă campioană olimpică îi acuză pe adulții din jurul Kamilei Valieva, patinatoarea depistată pozitiv la numai 15 ani: „Ei trebuie să plătească!”
Scandal în lotul SUA de snowboard! Antrenorul e acuzat de abuz sexual: „Poza sportivele dezbrăcate” + Acuze de rasism către un coleg
JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ
Scandal în lotul SUA de snowboard! Antrenorul e acuzat de abuz sexual: „Poza sportivele dezbrăcate” + Acuze de rasism către un coleg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează