SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Reacția federației din Honduras, după scandalul rasist cu Germania: „A fost o neînțelegere pe teren”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 18 iulie 2021 13:49 / Actualizat duminica, 18 iulie 2021 14:04

Honduras, primii adversari ai „tricolorilor” la Olimpiadă, au fost acuzați de rasism de germani, care au părăsit terenul în minutul 87 al amicalului disputat sâmbătă în Japonia.

Joi, 22 iulie (Kashima, ora 14:00), „tricolorii" vor juca pentru prima oară la Olimpiadă după 57 de ani. Cu Honduras. Echipa implicată într-un mare scandal chiar după sosirea în Japonia. 

Amicalul contra Germaniei, disputat sâmbătă, cu porțile închise, la Wakayama, s-a încheiat după 87 de minute, când scorul era 1-1. Cauza: neamțul Jordan Torunarigha, fundașul Herthei Berlin de origine nigeriană, a acuzat un jucător advers de rasism! Și Mannschaft-ul U23 a părăsit terenul imediat.

„Jordan a fost îngrozitor de supărat, pentru că a fost insultat în repetate rânduri. Insulte rasiste. Valorile noastre au fost încălcate, ceea ce nu putem tolera", a declarat selecționerul Stefan Kuntz, care vrea și titlul olimpic în acest an, după Euro U21.

Honduras a dat vina pe o problemă de comunicare

Federația din Honduras a reacționat, susținând că „los catrachos" nu sunt rasiști. Explicația sa: „Întreaga situație a fost provocată de o neînțelegere pe teren". A dat vina pe o problemă de comunicare.

Jordan Torunarigha a părăsit terenul în lacrimi

Jordan Torunarigha, 23 de ani, s-a născut în Germania, din părinți nigerieni. Tatăl său, Ojokojo, a jucat pentru naționala „supervulturilor" și a devenit antrenor la Academia de juniori a Herthei. 

Jordan, care a crescut și el la clubul berlinez, a mai suportat un atac rasist: pe 4 februarie 2020, în „optimile" Cupei Germaniei (la 2-3 cu Schalke în prelungiri), s-a înfuriat după ce suporterii adverși au imitat de mai multe ori sunetul maimuțelor când el era la minge. Și mai nervos, pentru că arbitrul refuza să oprească meciul, a faultat dur și a fost eliminat. A părăsit terenul în lacrimi.

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice:

COVID-ul a intrat și în satul Olimpic » Primii doi sportivi depistați pozitiv. Lotul României e în siguranță

Spaima trăită de Carmen Martin înainte de Jocurile Olimpice » Ce a pățit căpitanul naționalei de handbal a Spaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
talpaiadului
talpaiadului  •  18 Iulie 2021, 16:38

In urma cu ceva timp, cei de culoare se ambitionau si incercau sa fie cat mai buni ca raspuns la mistourile rasiste ale adversarilor. Imi aduc aminte de Roberto Carlos, cand din tribune a fost aruncata o banana catre el, a ridicat-o de jos si, razand, a inceput sa o manace. Acum isi plang de mila si cer oprirea jocului sau plecarea echipei de pe teren. Miscarile astea sociale care dau apa la moara plangaciosilor vor avea ca efect scaderea competitivitatii celor pe care incearca sa-i ajute, facandu-i si mai greu adaptabili intr-o societate mixta. Cei care resping persoanele de culoare nu se transforma, ci doar devin mai putini vocali in public, iar "victimele" nu beneficiaza decat de un sentiment de falsa siguranta, in realitate situatia lor devenind si mai nasoala.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  18 Iulie 2021, 16:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează