SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS DE MASĂ

Corespondență din Japonia Critici după eliminarea României din sferturile turneului de tenis de masă: „Nu au ascultat ce le-am zis”

Eliza Samara și Daniela Dodean +15   FOTO
Eliza Samara și Daniela Dodean

Articol de , - Publicat luni, 02 august 2021 12:35 / Actualizat luni, 02 august 2021 13:06

Echipa României de tenis de masă a fost eliminată de reprezentantele Hong Kongului în sferturile de finală ale turneului feminin, scor 1-3.

România a pierdut meciul din sferturi împotriva Hong Kongului în ciuda unui început bun, când echipa de dublu feminin, compusă din Eliza Samara și Daniela Dodean, a câștigat primul meci, cu scorul de 3-2.

Poate că ne-am bucurat prea repede după meciul de dublu. Din păcate la meciul meu a fost vorba de 2 mingi la final. Este frustrant, puteam să câștigăm. Dacă făceam eu 2-1 meciul se relansa. Așa a intrat la 2-1 pentru ele locul 1 al lor. Urmează un nou ciclu, să vedem ce va fi. Am avut o reacție nervoasă La o minge foarte importantă adversara a atins mingea cu tricoul, nimeni de pe bancă nu a văzut, a fost într-un moment cheie
-Eliza Samara

După aceea, au urmat meciurile de simplu, unde România nu a avut nicio șansă. Bernadette Szocs a fost învinsă fără drept de apel de Kem Hoi Doo, scor 0-3 (5-11, 5-11, 6-11), după doar 23 de minute de joc, Eliza Samara a pierdut de Ching Ho Lee, scor 0-3 (9-11, 8-11, 10-12).

Daniela Dodean a pierdut și al 4-lea meci, 0-3 cu Kem Hoi Doo. Primele două seturi au fost câștigate cu ușurință de asiatică, 11-3 și 11-2, dar actul 3 a fost intens disputat. Daniela a ratat 4 mingi de set înainte de a fi învinsă, 12-14.

+11 FOTO

Viorel Filimon: „Nu au ascultat ce le-am zis”

La finalul partidei, antrenorul naționalei noastre a vorbit despre cele 4 meciuri disputate, acesta criticând modul cum jucătoarele noastre au ales tactica în anumite momente.

„Am plecat cu ideea că se poate, nu vreau să supăr fetele dar nu au ascultat tactic să joace mai mult spre forehand-ul mesei. S-au încăpățânat să joace mai mult spre rever, iar robotul chinezesc a funcționat, depășindu-ne atât la forță cât și viteză. Nu mai avem ce să facem, poate studiind greșelile vom reuși să îndreptăm le îndreptăm.

Suntem din păcate foarte puțini care putem să concurăm cu aceste sportive din China. În viitor dacă vrem să facem ceva, trebuie să muncim mult mai mult. China este o pepinieră care poate să lanseze jucători către toate țările din lume. Noi, spre mândria noastră reușim să facem față cu jucătoare crescute și formate la noi. 

Ca să le bați trebuie mult mai mult. Am avut obiectiv o medalie, dar problema e de constanță, de tărie de a putea ține de la un cap la altul meciul. Din punct de vedere tehnic nu sunt cu mult peste noi, problema a fost de abordare. În momentul când vezi că nu merge ceva trebuie imediat schimbat”

La finalul partidei, Bernadette Szocs s-a arătat și ea dezamăgită

Sunt foarte dezamăgită pentru că fata împotriva căruia am jucat, erau șanse 50-50, de multe ori câștig eu, de multe ori câștigă ea. Mereu sunt meciuri lungi între noi. De data asta a fost foarte pregătită, nu a greșit, a scos multe mingi imposibile și chiar nu pot să zic că am jucat rău. Din păcate de data asta a fost peste mine. Data viitoare sper să o bat. Am niște dureri la genunchi despre care nu vreau să vorbesc, mă prefac că nu există. Deja sunt obișnuită cu dureri, prefer să nu vorbesc despre asta pentru că sunt o persoană care a trecut prin multe accidentări, peste foarte multe obstacole și am reușit să aduc niște rezultate importante cu accidentări și nu vreau să zic că asta m-a oprit pentru că aș minți.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Alin Alexuc Ciurariu, după ce a ratat șansa de a se lupta pentru o medalie la lupte: „Sportul ăsta e al dracului de greu”

Primele declarații ale canoiștilor Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă: „Ne-am propus să jucăm cu toate cărțile, miza este foarte mare”

Playtech: Pozele pe care Andreea Marin le-ar vrea ŞTERSE! Cum poza vedeta când era tânără, sigur nu ştii de aceste imagini


Comentarii (2)
sibelius
sibelius  •  02 August 2021, 14:01
Postat de deusdat pe 02 August 2021, 13:54

Deci guvernul a-r trebui sa investeasca mai mult in tenis de masa. Sportiviii sunt cei mai buni ambasadori a Romaniei!

Poti sa investesti cat vrei ca vin chinezoaicele naturalizate prin diverse tari si te bat.

deusdat
deusdat  •  02 August 2021, 13:54

Deci guvernul a-r trebui sa investeasca mai mult in tenis de masa. Sportiviii sunt cei mai buni ambasadori a Romaniei!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează