SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BIATLON

VIDEO Modul incredibil în care ștafeta Rusiei a pierdut aurul la biatlon » Imagini emoționante surprinse la finalul cursei

Eduard Latypov, în lacrimi, după ratarea aurului olimpic / FOTO: Imago-Images
Eduard Latypov, în lacrimi, după ratarea aurului olimpic / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 17:58 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 19:49

Norvegia a cucerit medalia de aur la ștafeta masculină a probei de biatlon de la Jocurile Olimpice de iarnă. Echipa Comitetului Olimpic al Rusiei a condus până în ultimii kilometri și s-a mulțumit cu „bronzul”. 

Norvegia era considerată mare favorită înaintea ștafetei masculine. Prestația dezastruoasă a lui Sturla Holm Laegreid, 4 focuri ratate în primul schimb, a răsurnat ierarhiile pe durata cursei.

Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele
PATINAJ ARTISTIC
Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

Echipa Comitetului Olimpic al Rusiei a controlat autoritar cursa. Primii trei sportivi, Said Karimulla Khalili, Alexander Loginov și Maxim Tsvevkov, au dus avansul la aproape un minut.

Rusia a ratat dramatic medaliile de aur în ștafeta de la biatlon

Toată presiunea s-a mutat pe umerii lui Eduard Latypov. Acesta a tras perfect din poziția culcat, dar a clacat la ultima intrare în poligon șia fost nevoit să parcurgă două tururi de penalizare, „deschizând poarta” celor din spate. 

Acolo se luptau echipajele Norvegiei, Franței și Germaniei. Nordicul Vetle Sjastad Christiansen a fost singurul cu procentaj perfect, a luat un avans de peste 20 de secunde față de Quentin Fillon Maillet, francezul medaliat cu aur la individual și în proba de Pursuit, și l-a păstrat până în final.

Rușii au completat podiumul, și au oferit imagini emoționante după linia de final. Eduard Latypov s-a prăbușit în genunchi și a izbucnit în lacrimi, prezentându-le scuze colegilor.

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

VIDEO Kamila Valieva, rusoaica „contaminată de la un produs al bunicului”, e favorită la aurul olimpic! Cum s-a descurcat în programul scurt al probei de patinaj

Țentea și Daroczi au concurat în manșele 3 și 4 la bob-2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  15 Februarie 2022, 19:57

Deci ratarea a 2 focuri este... incredibil???

394966434424757
Mihai Dinu  •  15 Februarie 2022, 19:53

Norvegienii au ratat in primul schimb, rusii in ultimul. De ce nu un titlu ca: Norvegienii au cucerit titlul dupa o revenire incredibila sau - sa fie mai spectaculos - dupa o ´remontata´ incredibila, Norvegia castiga titlu... Unde este impartialitatea analistilor de sport? Cumva la ´simpatii´?!

adrian_riga
adrian_riga  •  15 Februarie 2022, 19:18

iar *** stiri. iar nu va uitati la cursa, dar o comentati. ultimul rus nu a ratat 4 focuri din 5!!!! a rata 4 din primele 5, apoi a mai incarcat de 3 ori si a mai ratat unu, facand astfel 2 tururi de penalitate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează