SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PATINAJ

VIDEO Testată pozitiv, dar cu o mână pe un nou aur! Kamila Valieva a dominat programul scurt de la Beijing

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 17:34 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 17:55

Kamila Valieva (15 ani), rusoaica testată pozitiv cu o substanță interzisă, a încheiat pe primul loc programul scurt al concursului individual din proba de patinaj artistic la Jocurile Olimpice de la Beijing.

  • Tânăra rusoaica, medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost testată pe 25 decembrie, la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei. Rezultatul evaluării nu a fost cunoscut până pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a cucerit aurul și a devenit prima patinatoare care a reușit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice
  • Denis Oswald, membru în Comitetul Olimpic Internațional, a dezvăluit că sportiva s-a apărat spunând că „s-ar fi putut contamina de la un produs pe care-l folosește bunicul ei”.

Kamila Valieva a primit acordul Comitetului Olimpic Internațional să concureze, urmând ca o decizie finală în cazul ei să fie luată după terminarea competiției. Tânăra rusoaică nu a fost afectată de întreaga tevatură creată în jurul ei.

Primul jamaican din istoria probei de slalom uriaș de la JO are o poveste de film » În 2015 era DJ!
Slalom uriaș
Primul jamaican din istoria probei de slalom uriaș de la JO are o poveste de film » În 2015 era DJ!

VIDEO Kamila Valieva, favorită la aurul olimpic în proba de patinaj artistic

Astăzi, în programul scurt al probei individuale de patinaj artistic, Valieva a încheiat pe primul loc, cu un punctaj de 82,16 puncte, în ciuda unei sărituri ratate. Pe locul secund s-a clasat conaționala Shcherbakova (80,20 puncte), iar podiumul provizoriu este completat de japoneza Kaori Sakamoto (79,84 puncte).

Programul liber va avea loc joi. Ierarhia finală va fi alcătuită din punctajul cumulat al celor două probe.

CIO anulează ceremoniile de decernare, dacă Valieva va obține un loc pe podium

Dacă Valieva va termina în top 3, nu va avea loc festivitate de premiere, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic printr-un comunicat.

În interesul corectitudinii față de toți sportivii și comitetele olimpice naționale implicate, nu ar fi adecvat să se desfășoare ceremonia de decernare a medaliilor pentru proba de patinaj artistic pe echipe în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, deoarece aceasta ar include un sportiv care, pe de o parte, are o probă A pozitivă, dar a cărui încălcare a regulilor antidoping nu a fost încă stabilită. 

Dacă Valieva termină printre primele trei concurente în concursul de patinaj individual feminin, nu va avea loc nicio ceremonie de premiere. CIO, în consultare cu sportivii și comitetele olimpice naționale implicate, va organiza ceremonii de decernare a medaliilor după ce cazul Valieva va fi încheiat
- Comunicat Comitetul Olimpic Internațional

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice:

SPECIAL GSP Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

Ministrul Sportului din România felicită guvernul Ungariei pentru primul aur individual la Jocurile Olimpice de iarnă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  16 Februarie 2022, 07:52

Fata e cea mai buna de departe, cred ca e motivul clar pt care nu merita suspendata, nu avea nevoie de dopaj. Va legați continuu de un copil de 15 ani și adevărații vinovați nici nu se cunosc. Mana pt aur? Era mana pt celelalte dacă nu participa.

aberescu
aberescu  •  15 Februarie 2022, 18:37

Olimpiadele au început sa devină o glumă din ce în ce mai proastă.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează