SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GEST

Ministrul Sportului din România felicită guvernul Ungariei pentru primul aur individual la Jocurile Olimpice de iarnă

Shaoang Liu (dreapta) a câștigat aurul la patinaj viteză pe pistă scurtă, 500 de metri // foto: Imago Images
Shaoang Liu (dreapta) a câștigat aurul la patinaj viteză pe pistă scurtă, 500 de metri // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2022 20:16 / Actualizat duminica, 13 februarie 2022 20:55

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului în România, l-a lăudat pe maghiarul Shaoang Liu (23), care a adus prima medalie de aur individuală a Ungariei la Jocurile Olimpice de iarnă.

În această după-amiază, Shaoang Liu, născut din tată chinez și mamă maghiară, a fost cel mai bun în proba de patinaj viteză pe pistă scurtă, 500 de metri, la Beijing. Cu un timp de 40.338 secunde în finala A, el a obținut primul aur pentru Ungaria la Jocurile Olimpice de la Beijing și, totodată, primul aur individual pentru Ungaria la Jocurile Olimpice de iarnă. 

Argintul i-a revenit rusului Konstantin Ivliev (40.431), iar bronzul a mers la canadianul Steven Dubois, 40.669 secunde.

După rezultatul de astăzi, care a urcat Ungaria pe locul 18 în clasamentul medaliilor (un aur și două bronzuri), ministrul Sportului din România, Eduard Novak, l-a felicitat pe patinatorul maghiar și a salutat investițiile guvernului din Ungaria.

Cursă dramatică la Beijing » A cedat fizic când se apropia de linia de sosire și a ratat medalia
BEIJING 2022
Cursă dramatică la Beijing » A cedat fizic când se apropia de linia de sosire și a ratat medalia

Eduard Novak felicită guvernul Ungariei pentru primul aur individual

„Felicitări pentru rezultatul fabulos al lui Shaoang Liu, care aduce aurul olimpic la patinaj viteză pentru Ungaria, în proba de 500m!

În afară de faptul că îl felicit, cunosc exact evoluția patinajului maghiar.

La începutul anilor '90, patinajul de la Miercurea Ciuc era unul dintre partenerii de la care învățau acest sport, după care Guvernul maghiar a investit în construcția de patinoare în fiecare oraș mediu și mare, în antrenori și în pregătirea copiilor și juniorilor, ceea ce a dus la dezvoltarea hocheiului și a patinajului.

Acestea sunt rezultatele acelui proiect. Doar o decizie și consecvență în implementarea ei. Cu siguranță, vom trata foarte serios în cadrul Strategiei Naționale pentru Sport aceste aspecte de bază”, a scris Novak.

Mesajul a fost publicat în două limbi: română, respectiv maghiară. De altfel, toate postările ministrului Sportului din România urmează acest șablon.

VIDEO: cum a cucerit Shaoang Liu medalia de aur 

Mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

Primul jamaican din istoria probei de slalom uriaș de la JO are o poveste de film » În 2015 era DJ!

Reacția Comitetului Internațional Olimpic după mesajul politic afișat de Vladyslav Heraskevych

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
501996387984577
Robert Popa  •  14 Februarie 2022, 16:49

Sunt patru frati de la doi tati diferiti, doi baieti si doua fete: Léna Liu, Sándor Shaolin ”Sanyó” Liu, Shaoang ”Ádó ” Liu si Ria Kelly. Toti cei patru sunt nascuti la Budapesta, de religie reformat calvina si au studiat doar la Budapesta, mama e maghiara-Szabina Kelly, fosta Liu, nascuta Szabó, tatal primilor trei este chinez iar a micutei Ria este irlandez. ”Cu toate ca in Europa suntem priviti ca asiatici, iar in Asia ca europeni, patria noastra este aici, aici ne-am nascut, aici am umblat la scoala, aici traieste familia noastra si aici traiesc prietenii nostri, limba noastra materna este maghiara iar limba noastra ”paterna” este cantoneza”-declara acum ceva timp Sandor Shaolin ”Sanyó” Liu-in imagine, impreuna cu viitoarea sa sotie, poeta, cantoautoarea si interpreta maghiara Lili Péterffy. https://hetijoarc.blogstar.hu/pages/hetijoarc/contents/blog/67786/pics/15478267368606043_800x600.jpg

10158823061997404
Sorin Ruse  •  14 Februarie 2022, 12:01
Postat de polistul68 pe 13 Februarie 2022, 22:54

Sunt roman pur, dar tu esti orbit de un nationalism ieftin, de fatada...in loc sa te intrebi, de ce noi nu avem asemenea investitii, tu il trimiti in Ungaria...problema e ca ungurii baga bani in sport, si noi nu...daca asta te face mai nationalist, mai extremist..e alegerea ta..dar cred ca de fapt, iti ascunzi frustrarea dupa acest asa zis nationalism...ca natie, din pct de vedere sportiv, cred ca suntem mai talentati ca ungurii...daca si guvernantii nostri ar decide sa investeasca in sport, poate ca acum noi aveam 5 medalii, si ungurii una...atunci, sunt ferm convins ca nu ai fis spus nimic...deci, supararea ta trebuie sa fie pe guvernanti, nu pe unguri...si vis-a-vis de acceptare, toleranta, etc..In Germania, .sti cate scoli au clase cu predarea in limbile turca si araba ? Nici nu banuiesti cat de multe sunt...

UDMR, pe care ministrul îl reprezintă in guvern, a fost cam tot timpul la guvernare, de ce nu a încercat sa facă ceva?! De ce nu face Novak acum? Îl apreciam pt ce face ca sportiv dar acum îmi dau seama ca nu este decât un sovin. Iar mesajele in maghiara de la un ministru al sportului din romania nu le văd rostul, maghiara nu are statut de limba oficială in romania.

444001919101397
Florean Andrei  •  14 Februarie 2022, 04:45

Nu ne mirăm, în această țară a fost ales președinte, de două ori, un neamț puturos și obraznic care mai și sluga multinaționalelor. De 30 de ani de când poporul e "liber", nu ne mai miră nimic !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează