SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  UCRAINA

Sportivii ucraineni, sfătuiți să nu socializeze cu cei ruși, la Paris 2024

Scrimera ucraineană Olga Kharlan, calificată la JO 2024, are deja patru medalii olimpice în palmares Foto: Imago
Scrimera ucraineană Olga Kharlan, calificată la JO 2024, are deja patru medalii olimpice în palmares Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 09:03 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 09:20

Sportivii ucraineni care vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august 2024) au fost sfătuiți de conducerea comitetului olimpic național să nu aibă niciun fel de contact cu sportivii ruși și bieloruși.

Ucraina a amenințat deja că va boicota competiția de la Paris după ce Comitetul Internațional Olimpic a decis că rușii și bielorușii care nu susțin invazia lui Vladimir Putin din Ucraina și care nu au nicio legătură cu armată rusă pot participa la JO 2024 sub steag neutru.

În cele din urmă, Ucraina, în care războiul se desfășoară de peste doi ani, a hotărât că va lua parte la Olimpiada de la Paris, fără să fie de acord cu participarea rusă și bielorusă.

Ucrainenilor care vor fi prezenți la Paris li s-a transmis că orice contact cu „reprezentanții statelor agresoare”, în locurile unde se desfășoară competițiile olimpice și în afara acestora, este cu tărie descurajat.

Potrivit publicației Kyiv Independent, această recomendare a fost făcută pentru a-i ajuta pe sportivii olimpici ai Ucrainei să nu fie expuși diverselor provocări.

Ucrainenii - fără filmări sau interviuri comune cu sportivi ruși sau bieloruși

De asemenea, ucrainenii ce vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris ar trebui să nu se angajeze nici în discuții pe rețelele sociale cu sportivii din Rusia și Belarus, potrivit Comitetului Olimpic din Ucraina.

La ceremoniile de premiere, ucrainenii au fost sfătuiți să păstreze o distanță considerabilă față de ruși și bieloruși și să încerce să evite să apară în aceleași fotografii sau filmări.

Nu ar trebui să ia parte nici la conferințe de presă, interviuri de presă și transmisiuni în direct comune, în afara celor care se referă strict la competiție.

Reprezentanții comitetului olimpic din țara vecină și-au îndemnat sportivii să raporteze orice încălcare a neutralității din partea rușilor și bielorușilor prezenți la Jocurile Olimpice de la Paris.

Până acum, 89 de sportivi care reprezintă Ucraina sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  03 Mai 2024, 15:44

Ukraina sa ne dea Bucovina cu Cernauti si apoi vom vedea .

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  03 Mai 2024, 11:43

Deci un astfel de comportament si astfel de recomandari doar la ucrainieni gasesti.

Dartx2
Dartx2  •  03 Mai 2024, 10:26
Postat de ionica007 pe 03 Mai 2024, 10:20

Putina decenta nu ar strica... Pana acum am vazut doar provocari ale ucrainienilor, la care rusii nu au raspuns.

Nu ai raspuns decat cu bombe...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează