SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ȘTIRI

LIVE Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 22 iulie 2021 » Cum arată tabloul principal la tenis masculin

Articol de , , - Publicat joi, 22 iulie 2021 11:54 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 17:51

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Jurnaliștii GSP transmit știri de ultimă oră și informații despre delegația României, precum și despre competiția generală de la Tokyo. 

  • Informații-cheie: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea festivitatea de deschidere mâine, dar unele întreceri au debutat deja;
  • Gazeta are 3 ziarişti cu o experienţă însumată de 72 de ani care vor ţine publicul la curent. Urmărește AICI știrile cele mai importante ale zilei de astăzi.

UPDATE 17:00 » Programul românilor pentru vineri, 23 iulie

TIR CU ARCUL 
03:00 ranking round (Mădălina Ștefania Amaistroaie) 

CANOTAJ 
04:50 dublu vâsle masculin (Ionuț Prundeanu, Marian Enache) serii 
05:10 dublu vâsle feminin (Simona Radiș, Ancuța Bodnar) serii

UPDATE 12:00 » S-a stabilit tabloul la competiția de tenis masculin

Liderul mondial Novak Djokovic, care se află în urmărirea Golden Grand Slam - câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un sezon, dar și a medaliei olimpice de aur - se află în prima parte a tabloului și îl va întâlni în primul tur pe bolivianul Hugo Dellien (28 de ani, locul 139 ATP). 

În runda a treia, sârbul ar putea da peste Lorenzo Musetti sau Davidovich Fokina, iar în sferturi de Andrey Rublev (23 de ani, 7 ATP). În semifinale, cel care i-ar putea apărea în cale lui Djokovic este Alexander Zverev, locul 5 ATP.

Pe configurația anunțată, meciurile din semifinale ar putea arăta așa: Novak Djokovic vs. Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas vs. Daniil Medvedev.

Andy Murray, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016, îl va înfrunta în primul tur pe Felix Auger-Aliassime (20 de ani, 15 ATP).

UPDATE 11:25 » Suporteri la Noua Zeelandă - Coreea de Sud

Deși Jocurile Olimpice se desfășoară fără spectatori, la meciul dintre Noua Zeelendă și Coreea de Sud sunt totuși suporteri în tribune. La partida care se dispută pe stadionul Kashima asistă aproximativ 500 de copii, invitați de guvernul japonez. Toți poartă mască și sunt echipați cu tricouri albe, șorturi albastre și șepci roșii. Aceștia ar urma să asiste și la meciul dintre Honduras și România, care va începe la ora 14:00 pe aceeași arenă.

+9 FOTO

UPDATE 10:50 » Republica Guineea se retrage de la Jocurile Olimpice

Republica Guineea a decis să nu își mai trimită delegația la Tokyo pentru Jocurile Olimpice. Cinci atleți ar fi trebuit să reprezinte țara africană la Tokyo, dar Sanoussy Bantama Sow, ministrul sportului din Republica Guineea, a anunțat retragerea țării ca urmare a „reapariției variantelor de COVID-19”.

Sow a trimis motivarea către președintele Comitetlului Național Sportiv și Olimpic, Nabi Camara, potrivit insidethegames. „Guvernul, interesat de menținerea sănătății atleților guineeni, a decis - cu regret - să anuleze participarea țării la Jocurile Olimpice”, a transmis ministrul.

UPDATE 10:30 » Directorul ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice, dat afară pentru glume cu Holocaustul

Directorul ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice a fost dată afară pentru glume făcute în 1998 despre Holocaust. Kentaro Kobayashi, care a fost comediant, și-a deschis un spectacol de atunci cu replica: „Hai să ne jucăm de-a Holocaustul”. 

Declarațiile sale de atunci au provocat o dezbatere aprinsă în ultimele zile în Japonia, iar organizatorii au luat decizia de a-l da afară pe Kobayashi, cu doar 36 de ore înainte de deschiderea Jocurilor, programată mâine, informează The Sun

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 22 iulie 2021 » Cum arată tabloul principal la tenis masculin
Kentaro Kobayashi, prezentat într-o imagine la Jocurile Olimpice, foto: Imago
  • Ce este Holocaustul? În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, naziștii au omorât în lagăre de concentrare aproximativ 6 milioane de evrei. Acest genocid, comis în perioada 1941-1945, a dus la masacrarea a 2/3 din populația evreiască din Europa, la acel moment. 

UPDATE 09:45 - Susținere japoneză pentru români

Orașul nipol Musashino, înfrățit de 25 de ani cu Municipiul Brașov, susține România la Jocurile Olimpice. FRF a postat un videoclip cu japonezii din Musashino, care strigă în cor „Hai, România!”.

UPDATE ora 09:30 - S-au tras tablourile la tenis de masă

La tenis de masă, Ovidiu Ionescu îl va întâlni în turul 1 la individual pe australianul de origine chineză Chris Yan. În aceeași zi, el va evolua și la dublu mixt alături de Bernadette Szocs, în optimi, având drept oponentă perechea slovacă formată din Barbora Blazova și Lubomir Pistej. Ovidiu și Berni sunt vicecampioni europeni ai probei în 2019, la Minsk.

Româncele intră în concurs pe tabloul de simplu direct în turul al treilea, aflându-se între primele 16 favorite. Bernadette Szocs urmează să joace lunea viitoare, pe 26 iulie, iar Elizabeta Samara o zi după. 

Competiția va începe în prima zi de după festivitatea de deschidere, pe 24, au loc partidele din runda preliminară și câteva din turul întâi. Fetele își vor afla pe parcurs adversarele.

UPDATE ora 08:55 - Zi de meci: Honduras - România, pe Kashima Stadium

Naționala U23 a României debutează la Jocurile Olimpice astăzi, de la ora 14:00 cu Honduras. Meciul este transmis de TVR 1 și Eurosport. În continuare, echipele probabile: 

  • Honduras: Güity - Cr. Meléndez, Maldonado, García, Decas - Reyes, Pinto, Pineda, Rodríguez - Palma, Benguché
  • România: Aioani - Ghiță, Pașcanu, M. Marin - Rațiu, M. Dulca, Ciobanu, Boboc - Dobre. V. Gheorghe - G. Ganea

„Tricolorii” au avut parte de o surpriză plăcută înainte de meci. Frf.ro dezvăluie că angajații prefecturii Ibaraki, unde se află Kashima, le-au dăruit jucătorilor un drapel cu mesaje de susținere.

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 22 iulie 2021 » Cum arată tabloul principal la tenis masculin
Astăzi, Honduras - România // foto: frf.ro

Ce șanse avem să câștigăm medalii la Jocurile Olimpice? Analiza GSP

  • Ce șanse au sportivii români la medalii?
  • Care sunt probele la care ne așteptăm că vom urca pe podium?
  • Cine vor fi vedetele delegației României la actuala ediție a Jocurilor Olimpice?

Va fi, cu siguranță, o ediție atipică a Jocurilor Olimpice, o competiție cu capitala Japoniei aflată în stare de urgență sanitară. Va fi prima ediție în care niciun spectator nu va asista la întrecerile sportive, ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. 

Amânate din aceeași cauză timp de un an, Jocurile se vor desfășura acum după multe luni de incertitudine. Simbolul olimpismului, flacăra olimpică, a ajuns săptămâna trecută la Tokyo. Au fost însă ceremonii fără fast și fără spectatori. Continuând doar tradiția începută acum 125 de ani. 

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 22 iulie 2021 » Cum arată tabloul principal la tenis masculin
Larisa Iordache, una dintre marile speranțe ale României la Jocurile Olimpice, foto: Imago

La Tokyo vor avea loc 339 de evenimente, în 33 de sporturi diferite, cuprinzând 50 de discipline olimpice. România va fi reprezentată de 104 sportivi, mai mulți decât la ultimele trei ediții olimpice.

Sportul românesc a arătat o curbă descendentă clară la ultimele întreceri, ajungând ca, acum cinci ani, de la Rio de Janeiro să se întoarcă doar cu 4 medalii. România și-a pierdut parcă busola în sporturi pe care le-am dominat și în care am obținut rezultate excepționale de-a lungul timpului. 

Gimnastica, atletismul, kaiacul-canoe, boxul sau chiar luptele trăiesc parcă din amintiri. Previziunile nu sunt tocmai bune nici pentru Tokyo 2020, dar speranța trebuie să existe, în sport, la fiecare pas. Citește aici analiza despre Jocurile Olimpice!

Octavian Morariu a obținut un nou mandat în Comitetul Internațional Olimpic » Prima reacție

Gata, e oficial! Ce oraș organizează Jocurile Olimpice din 2032: „E o zi istorică”

Mihaela Buzărnescu, singura tenismană din România la Tokyo: „Aș fi plătit ca să ajung la Jocurile Olimpice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  22 Iulie 2021, 11:04
Postat de fibra pe 22 Iulie 2021, 10:55

Jocurile Olimpice ? Mai degrabă Jocurile Pandemice.Fără spectatori, fără pic de socializare, mai bine nimic.

Ce ne pasa noua din tara de ce socializau ei pe-acolo??

fibra
fibra  •  22 Iulie 2021, 10:55

Jocurile Olimpice ? Mai degrabă Jocurile Pandemice.Fără spectatori, fără pic de socializare, mai bine nimic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează