SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 31 iulie 2021: Bencic ia aurul la tenis + Cum arată semifinalele la fotbal

Sud-coreenii au fost eliminați de Mexic // foto: Guliver/gettyimages +16   FOTO
Sud-coreenii au fost eliminați de Mexic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , - Publicat sambata, 31 iulie 2021 17:50 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 22:56

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

S-au stabilit semifinalele turneului olimpic de fotbal

Semifinalele turneului olimpic de fotbal au fost stabilite. În penultimul act se vor înfrunta Spania și Japonia, respectiv Mexic și Brazilia. Japonia și Coreea de Sud, echipele care au avansat în sferturi din grupa B, din care a făcut parte și România, au fost eliminate astăzi. Sud-coreenii au pierdut cu Mexic, scor 3-6, iar Noua Zeelandă a fost răpusă de Japonia la loviturile de departajare, scor 2-4.

Mexic - Brazilia se va juca marți, 3 august, de la ora 11:00, iar Japonia - Spania 3 ore mai târziu.

Belinda Bencic ia aurul pentru Elveția!

S-a încheiat competiția de tenis feminin la Jocurile Olimpice: Belinda Bencic (24 de ani, 12 WTA) a învins-o pe Marketa Vondrousova (22 de ani, 42 WTA), 7-5, 2-6, 6-3, și a luat medalia de aur. Elina Svitolina (26 de ani, 6 WTA) a luat medalia de bronz, după 1-6, 7-6, 6-4 cu Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA).

Este a doua medalie de aur pentru Elveția la proba de simplu din tenis, după cea a lui Marc Rosset, în 1992. Roger Federer și Stanislas Wawrinka au luat aurul la dublu, în Beijing, în 2008. 

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 31 iulie 2021: Bencic ia aurul la tenis + Cum arată semifinalele la fotbal

S-a doborât recordul olimpic la cursa de 100 metri feminin la atletism

S-a doborât recordul olimpic la cursa de 100 metri feminin, care data din 1988! Elaine Thompson a cucerit aurul olimpic după ce s-a impus în marea finală. Sportiva din Jamaica a ajuns astfel la două medalii de aur consecutive. 

Așa cum era de așteptat, bătălia la aur s-a dat între sportivele din Jamaica. Locul 2 a fost obținut de Fraser-Pryce, iar podiumul a fost completat de Jackson.

Oarecum surprinzător, Ta Lou nu a prins medalie. Deși a arătat o foarte bună dispoziție de concurs și a câștigat calificările cu rezerve. Alja de Ponte a fost cea mai bună din Europa, sportiva din Elveția a coborât sub 11 secunde. Ceea ce este un rezultat foarte bun pentru o atletă din Europa.

+12 FOTO

O medaliată olimpică a fost găsită dopată

Nigerianca Blessing Okagbare a fost suspendată provizoriu și va rata competiția atletică de la Tokyo după ce a fost testată pozitiv la hormonul de creștere uman. Medaliata mondială și olimpică a eșuat la un test efectuat în afara competiției olimpice, pe 19 iulie.

Okagbare luase startul pe 30 iulie, în seriile probei de 100 de metri. Ea a și câștigat seria din care a făcut parte, a șasea, cu timpul de 11.05 secunde și era calificată în semifinale. 

Okagbare a criticat dur sistemul sportiv din Nigeria. "Este atât de defect, iar noi sportivii plătim întotdeauna pentru aceste lucruri", a declarat Okagbare. La 32 de ani, nigerianca este vicecampioană olimpică la Beijing, în proba de săritură în lungime și vicecampioană mondială, tot la lungime, în 2013.

Cresc infectările cu COVID: peste 3.000 de cazuri la Tokyo

Stare de alertă în întreaga Japonie privind îmbolnăvirile cu COVID-19. Tokyo a raportat un număr record de cazuri, 3.865 de noi infecții în ultimele 24 de ore. 

La nivel național s-au înregistrat 10.699 de cazuri. Este a treia zi consecutivă când Japonia raportează peste 10.000 de cazuri! Comitetul Olimpic Internațional (CIO) și Tokyo 2020 au susținut că nu există nicio legătură între numărul cazurilor din Tokyo și Jocurile Olimpice. 

Au fost raportate și 27 de cazuri noi de COVID-19 în rândul persoanelor care au legătură cu Jocurile. Între acestea trei sportivi, dintre care campionul mondial la săritura cu prăjina, Sam Kendricks. Americanului i s-a interzis să concureze la Jocurile Olimpice. Numărul total al persoanelor care au legătură cu JO a ajuns la 225 de la 1 iulie.

Ryan Murphy săgeți către Evgheni Rîlov: „Există dopaj în înot!"

Americanul Ryan Murphy, vicecampion olimpic în proba de 200 metri spate, învins de rusul Evgheni Rîlov, a declarat într-o conferință de presă la Tokyo că „nu sunt sigur sută la sută că această cursă a fost curată din cauza lucrurilor care s-au întâmplat în trecut".

 El a adăugat. „Intenția mea nu este să fac acuzații, Evgheni a făcut o treabă incredibilă. Dar eu cred că există dopaj în înot".

 Rîlov a spus și el la rândul său. „Ryan are dreptul să gândească și să spune ce vrea. Timpul ne va arăta cine are dreptate. Nu m-a acuzat de nimic, așa că nu am nimic împotriva sa".

VIDEO Interviu cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Sub Kîrghistan, peste Franța sau SUA! Ce premii iau românii pentru medaliile de la Jocurile Olimpice Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș obțin primul titlu olimpic românesc la canotaj, după 13 ani! foto: Raed Krishan/GSP

Vlăduț Simionescu, în lacrimi după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Sufletul și corpul mă împing mai departe”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tatageminy
tatageminy  •  31 Iulie 2021, 15:44

americanii se plang de dopaj, ce hilar.

bimbaq
bimbaq  •  31 Iulie 2021, 10:55

Adevarul este ca are, de exemplu, niste deltoizi tipa, o frumusete! Ce definire, ce vascularizare! Aproape ca o intrece pe Serena :)

meltan
meltan  •  31 Iulie 2021, 10:53

"Americanul Ryan Murphy" „Există dopaj în înot!"...pai el stie ca exista...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează