SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ

live Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 26 iulie 2021 » Spaniolii îl laudă pe David Popovici + Toate rezultatele de astăzi ale românilor și programul de marți

Prima medalie de aur din istoria Republicii Filipine a fost cucerită de Hidilyn Diaz // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Prima medalie de aur din istoria Republicii Filipine a fost cucerită de Hidilyn Diaz // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , - Publicat luni, 26 iulie 2021 21:00 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 21:14

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia transmite știri de ultimă oră și informații de la fața locului despre delegația României, precum și despre competiția generală de la Tokyo.

  • Corespondență din Japonia: reporterii GSP Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto) transmit cele mai importante știri de la Jocurile Olimpice.

UPDATE 21:00 » Spaniolii îl laudă pe David Popovici

„Popovici! Țineți minte acest nume! Va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil asemănat giganților natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural”, scrie cotidianul AS despre înotătorul român.

UPDATE 20:00 » Marian Drăgulescu a revenit în țară: „Am avut cele mai dificile sărituri din concurs”

Cel mai titrat gimnast român, Marian Drăgulescu, 40 de ani, a revenit în România după ce a fost eliminat în singura probă la care a participat la Jocurile Olimpice. 

„Am spus că anul acesta mă voi retrage. Odată cu înaintarea spre finalul carierei devin tot mai nostalgic, dar având în vedere că voi continua tot în gimnastică... Asta îmi doresc, din altă poziţie, cea de antrenor, iar satisfacţiile vor fi la fel de mari ca atunci când concuram pe aparate. 

Este rândul nostru, după ce ne lăsăm de sportul de performanţă, să punem umărul la reconstrucţia sportului românesc. 

Mi-a plăcut tot acolo (n.r. - la Jocurile Olimpice), sala de competiţie, de antrenament, satul olimpic, mâncarea, totul a fost ok. 

La fiecare competiţie am riscat şi am şi câştigat, dar mai sunt şi competiţii unde nu iese treaba. Am avut cele mai dificile sărituri din concurs, o să vedeţi că săritura Drăgulescu va fi în program la cel puţin trei concurenţi în finala de la sărituri”, a declarat sportivul.

UPDATE 19:40 - TENIS » Novak Djokovic, totul pentru „Golden Slam”

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va evolua și în proba de dublu mixt la Tokyo. Deja în „optimi” pe tabloul de simplu, Nole va juca alături de compatrioata Nina Stojanovic. Djokovic țintește medalia de aur în Japonia pentru a realiza „Golden Slam”. Dacă și-ar îndeplini obiectivul la Jocurile Olimpice, atunci ar mai avea de câștigat doar US Open.

UPDATE 19:15 - HALTERE » Prima medalie de aur din istoria Republicii Filipine

Hidilyn Diaz a devenit primul sportiv din Filipine care câștigă o medalie de aur la Jocurile Olimpice.

Halterofila în vârstă de 30 de ani a câștigat proba de haltere la categoria de 55 de kilograme.

Diaz le-a depășit pe Liao Qiuyun din China și pe Zulfiya Chinshanlo, din Kazahstan.

UPDATE 16:10 - BASCHET FEMININ 3x3 » România iese din competiție

În urma rezultatelor înregistrate astăzi, ultimul care a contat fiind victoria Franței în fața reprezentativei sportivilor ruși, scor 17-14, naționala de baschet feminin 3x3 a României a fost eliminată din competiție. „Tricolorele” mai au un meci, marți, de la ora 11:00, contra Franței. Va fi unul de palmares.

Robert Glință, calificare incredibilă în finală la 100m spate: „M-a ajutat bunul Dumnezeu, dar nu sunt mulțumit de mine”
ÎNOT
Robert Glință, calificare incredibilă în finală la 100m spate: „M-a ajutat bunul Dumnezeu, dar nu sunt mulțumit de mine”

UPDATE 15:20 » Programul sportivilor români de marți, 27 iulie

Baschet 3x3

  • 11:00 » Franța - România (grupe) 

Înot

  • 04:43 » David Popovici - finală 200m liber 
  • 04:59 » Robert Glință - finală 100m spate 
  • 13:20 » David Popovici - serii 100m liber 

Tenis de masă

  • 04:00 » Bernadette Szocs - Juan Liu (turul 3)

UPDATE 13:10 - BOX » Claudia Nechita scrie istorie la Tokyo!

Maria Claudia Nechita (27 de ani) a învins-o pe somaleza Ramla Ali, în optimile de finală ale categoriei 52 kg. Decizia a fost în unanimitate, iar Claudia a intrat în istorie! Este prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice. 

În sferturile de finală, sportiva din România va juca împotriva lui Sena Irie (Japonia). Meciul este programat miercuri, de la ora 11:15. Cu o victorie, Nechita ar fi sigură de o medalie. 

UPDATE 13:10 - CANOTAJ » Noul program al sportivilor români în competiția de canotaj

Competiția de canotaj de la Jocurile Olimpice a fost influențată de Taifunul Nepartak. Sportivii români vor intra în competiție în noaptea de marți spre miercuri și nu miercuri spre joi, cum erau programați inițial. Noul program, AICI!

UPDATE 13:00 - TENIS » România a rămas fără reprezentante

Monica Niculescu (33 de ani) și Raluca Olaru (32 de ani) au fost învinse de Ellen Perez (25 de ani) și Samantha Stosur (37 de ani), scor 6-7(3), 5-7, în turul 2 al probei de dublu feminin de la Jocurile Olimpice. România a rămas fără reprezentante în competiția de tenis de la Jocurile Olimpice. 

UPDATE 11:45 - BOX » Cosmin Gîrleanu, eșec în primul tur

Cosmin Gîrleanu (22 de ani) a fost învins în turul 1 al categoriei 52 de kg, de Daniel Panev. Decizia a fost una în unanimitate. Toți cei 5 arbitri l-au văzut mai bun pe bulgar. 

+5 FOTO

UPDATE 11:15 » TENIS DE MASĂ » Eliza Samara a fost eliminată

Eliza Samara a fost eliminată în turul 3 al probei de simplu feminin la tenis de masă. Românca a pierdut contra thailandezei Suthasini Sawettabut, scor 1-4 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11),

UPDATE 11:00 » Justin Gafiuc, informații de ultimă oră despre reprezentativa de fotbal

Justin Gafiuc, unul dintre corespondenții Gazetei în Japonia, transmite ultimele informații din Sapporo, locul unde naționala antrenată de Mirel Rădoi va juca meciul decisiv din cadrul grupei A, împotriva Noii Zeelande. Partida este miercuri, de la ora 11:30, iar „tricolorii” au nevoie obligatorie de victorie pentru a se califica în sferturile de finală.

UPDATE 10:30 - CICLISM, Mountain Bike, proba Cross-Country » Rezultat fantastic pentru Vlad Dascălu

Debutantul Vlad Dascălu (23 de ani) a încheiat pe locul 7 proba de cross-country masculin. Sportivul din România a sosit la 49 de secunde distanță față de campionul Thomas Pidcock, din Marea Britanie. Podiumul a fost completat de Mathias Flückiger (Elveția) și de David Valero (Spania). Vlad a recuperat fantastic în ultimul tur de circuit și s-a apropiat de grupul care lupta pentru locul 3. Efortul susținut a contat la sprintul decisiv.

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 26 iulie 2021 » Spaniolii îl laudă pe David Popovici + Toate rezultatele de astăzi ale românilor și programul de marți
Vlad Dascălu, locul 7 în proba de Cross-country

Adrian Cochino, de la Libertatea, a evidențiat performanța reușită de sportivul român: „Vlad Dascalu a terminat pe locul 7 cursa foarte dificilă de MTB cross-country de la Tokyo, ceea ce pare spectaculos, ținând cont de cât de strânsă a fost competiția. A fost la doar câteva secunde în urma fostului campion olimpic Nino SCHURTER, în micul pluton care s-a bătut pentru locul patru. 

Campion Mondial la U23 în 2019, Dascălu devine tot mai sigur pe el la seniori, așa că anul viitor așteptăm să se bată pentru o victorie. Monstruoasă este însă victoria lui Tom Pidcock, care devine la 21 de ani campion olimpic, în fața celorlalți favoriți, după un an absolut nebun, în care a câștigat curse pe șosea, în fața unora precum Van Aert, sau în ciclocros. Mi-e și teamă să aflu ce o să facă în Vuelta sau la Mondialele de șosea, dar vom vedea în curând și treaba asta. Din păcate, lupta cu Mathieu van der Poel nu s-a materializat, pentru că olandezul a căzut și a abandonat ulterior.”

UPDATE 09:20 - BASCHET FEMININ 3x3 » Încă un eșec pentru „tricolore”

Echipa feminină de baschet 3x3 a fost învinsă de echipa reprezentantă a Rusiei, scor 12-21. Șansele la calificarea în faza următoare sunt pur matematice. Ultimul meci din grupă, programat marți, de la ora 11:00, este împotriva Franței, una dintre favoritele la trofeu.

UPDATE 8:20 - TENIS » Buzărnescu, zdrobită în turul II

Mihaela Buzărnescu, singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu feminin, n-a avut nicio șansă în turul doi cu Marketa Vondrousova. Românca a cedat categoric, 1-6, 2-6.

UPDATE 6:10 - JUDO » Raicu, eliminat în primul tur

Alexandru Raicu a fost eliminat în primul tur la categoria 73 kg de japonezul Ono Shohei, multiplu campion olimpic și mondial, care s-a impus cu 10-0.

UPDATE 5:50 - ÎNOT » Robert Glință se califică în finală la 100m spate!

Robert Glință (24 de ani) e în finală la 100m spate! Românul a prins la mustață lupta pentru medalii, la o distanță de o sutime de urmăritorii Armstrong și Irie! Robert a încheiat prima semifinala pe locul 4, în 53.20. La general, acesta a venit la aproape o secundă de Ryan Murphy, deținătorul recordului mondial, care a avut cel mai bun timp al semifinalelor. Finala va avea loc marți dimineață, de la 4:59, ora României.

Robert Glință (Foto: Raed Krishan)
Robert Glință (Foto: Raed Krishan)
Robert Glință (Foto: Raed Krishan)
Robert Glință (Foto: Raed Krishan)
Robert Glință (Foto: Raed Krishan)
+6 FOTO

Clasament 100m spate

  1. Ryan Murphy (USA) - 52.24
  2. Kliment Kolesnikov (ROC) - 52.29
  3. Mitch Larkin (AUS) - 52.76
  4. Thomas Ceccon (ITA) - 52.78
  5. Evgeny Rylov (ROC) - 52.91
  6. Xu Jiayu (CHN) - 52.94
  7. Hugo Gonzalez (ESP) - 53.05
  8. ROBERT GLINȚĂ (ROU) - 53.20

UPDATE 5:40 - BASCHET 3x3 » Prima victorie, dar șanse mici pentru sferturi

După 4 înfrângeri consecutive, reprezentativa României a bifat și prima victorie în turneul de baschet 3x3, 22,14 cu Mongolia, codașa grupei. Șansele de calificare în faza eliminatorie sunt infime. 

Primele două clasate merg în semifinale, iar următoarele 4 se înfruntă în sferturi. „Tricolorele” mai au de jucat un meci aproape imposibil de câștigat cu sportivele din Rusia (azi, ora 8:00) și o confruntare cu Franța (marți, ora 11:00).

Clasament baschet 3x3

1.. SUA44080-46 
2. China54187-67 
3. ROC43177-52 
4. Japonia53288-69 
5. Italia42266-69 
6. Franța41357-72 
7. ROMÂNIA51465-99 
8. Mongolia50552-98 

UPDATE 4:50 - ÎNOT » David Popovici e în finală la 200m liber!

David Popovici (16 ani) s-a calificat în această dimineață în finala probei de 200m liber. Puștiul-minune al înotului românesc a terminat pe locul 2 în prima semifinală, după rusul Martin Malyutin, și prinde lupta pentru medalii cu al șaptelea timp. Finala va avea loc marți dimineață, de la ora 4:43, ora României.

David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
+6 FOTO

Clasament 200m liber

  1. Duncan Scott (GBR) - 1:44.60
  2. Kieran Smith (USA) - 1:45.07
  3. Danas Rapsys (LTU) - 1:45.32
  4. Tom Dean (GBR) - 1:45.34
  5. Martin Malyutin (ROC) - 1:45.45
  6. Hwang Sunwoo (KOR) - 1:45.53
  7. DAVID POPOVICI (ROU) - 1:45.68
  8. Fernando Scheffer (BRA) - 1:45.71

UPDATE 4:30 - TRIATLON » Felix Duchampt, locul 36

Naturalizat în urmă cu un an, Felix Duchampt a încheiat triatlonul de la Tokyo pe locul 36 cu un timp total de 1h49:14 (18:39 la înot, 57:42 la ciclism și 31:38 la alergare). Norvegianul Kristian Blummenfelt a câștigat aurul, britanicul Alex Yee a obținut argintul, iar bronzul i-a revenit neozeelandezului Hayden Wilde.

1,5 kilometri înot,40 kilometri ciclism și 10 kilometri alergare are proba olimpică de triatlon

Programul sportivilor români la Tokyo 2020 - 26 iulie

Baschet 3X3

  • 04:40 grupe România-Mongolia
  • 08:00 grupe România-Comitetul Olimpic Rus

Box

  • 11:30 categoria 52 kg Cosmin Gîrleanu-Daniel Panev(Bulgaria) turul 1 
  • 14:12 categoria 57 kg Claudia Nechita-Ramla Said Ahmed Ali (Somalia) turul 1

CICLISM 

  • 09:00 Mountain bike Vlad Dascălu cross-country 

JUDO

  • 05:00 categoria 73 kg Alexandru Raicu-Ono Shohei (Japonia) turul 1

 ÎNOT 

  • 04:37, semifinale 200 m liber (David Popovici)
  • 05:31, semifinale 100 m spate (Robert Gință)

TENIS DE MASĂ 

  • 10:30 simplu feminin Eliza Samara-Suthasini Sawettabut (Thailanda) turul 3

TENIS 

  • 07:00 simplu feminin Mihaela Buzărnescu-Marketa Vondrousova (Cehia) turul 2
  • 09:30 dublu feminin Niculescu/Olaru - Perez/Stosur (Australia) optimi

TRIATLON

  • 00:30 cursa masculină: Felix Duchampt

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
sibelius
sibelius  •  26 Iulie 2021, 19:03
Postat de ceaiuri pe 26 Iulie 2021, 16:00

felicitari..o luptatoare..dar o ghinionista(nu castiga cat ar trebui...fata de alte sportive din alte sporturi)cred ca nu poate sa vina fara medalie...care e diferenta intre Iordache si Halep?

30 de meciuri, 13 victorii.

neacaisa
neacaisa  •  26 Iulie 2021, 19:01
Postat de sibelius pe 26 Iulie 2021, 18:46

Diferenta dintre un sport care nu intereseaza pe nimeni si unul cu priza la public.

mai incearca, gimnastica e mereu printre primele 3 sporturi la olimpiada, alaturi de inot si atletism. cererea de bilete e asa mare ca e aproape imposibil sa prinzi bilete si in calificari.

sibelius
sibelius  •  26 Iulie 2021, 18:46
Postat de ceaiuri pe 26 Iulie 2021, 16:00

felicitari..o luptatoare..dar o ghinionista(nu castiga cat ar trebui...fata de alte sportive din alte sporturi)cred ca nu poate sa vina fara medalie...care e diferenta intre Iordache si Halep?

Diferenta dintre un sport care nu intereseaza pe nimeni si unul cu priza la public.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează