SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Visul lui Ryoyu Kobayashi a devenit realitate » Prima medalie pentru Japonia la Jocurile Olimpice

Ryoyu Kobayashi a devenit campion olimpic pe trambulina normală, foto: Imago
Ryoyu Kobayashi a devenit campion olimpic pe trambulina normală, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 09:51 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 10:13

Ryoyu Kobayashi a devenit campion olimpic pe trambulina normală, el aducând astfel prima medalie pentru Japonia la această ediție a Jocurile Olimpice. 

Săritorul în vârstă de 25 de ani și-a văzut visul cu ochii, ieri, pe trambulină normală de la Zhangjiakou și într-un fel a salvat acest sport în țara sa. 

„Dacă un japonez va câștiga, cu siguranță viitorul acestui sport în patria mea se va schimba, el atârnă de o medalie, una pe care o vreau și pe care cred că sunt în poziție să o câștig”, spunea Ryoyu Kobayashi înainte de a lua startul în cele două manșe. 

Forma sa din acest sezon îl îndreptățea să spună aceste lucruri, el câștigând Turneul celor patru trambuline, iar concursul de ieri a dovedit că nu erau vorbe goale.

Două evoluții perfecte pentru Kobayashi

Kobayashi a avut o săritură de 104,5 metri în prima manșă și un total de 145,4 puncte, ceea ce l-a făcut liderul clasamentului. În a doua a sărit 99,5 metri, cumulând 129,6 puncte, totalul său fiind de 275. 

„Nu-mi vine să cred, am avut două evoluții perfecte. Sunt extrem de fericit”, a spus Kobayashi. A fost primul aur pentru Japonia la această ediție, dar și primul după o pauză de 50 de ani pe trambulina mică. 

„Adevărul e că nimeni nu te bagă în seamă dacă nu ești campion olimpic. Prima mea ediție de care îmi aduc aminte este cea de la Vancouver, când Simon Ammmann s-a impus pe ambele trambuline”, a spus el înainte de JO.

Podiumul a fost completat de Manuel Fettner (Austria) cu 270,8 puncte, și de Dawid Kubacki (Polonia), cu 265,9 puncte. Ryoyu Kobayashi este favorit și în concursul de pe trambulina mare, cele mai multe concursuri din Cupa Mondială desfășurându-se pe astfel de trambuline, care au punctul de construcție între 100 și 169 de metri.  

6 medalii olimpicela sărituri cu schiurile are Japonia pe trambulina mică în concursul masculin, două dintre ele fiind de aur, Yukio Kasaya (1972) și Ryoyu Kobayashi (2022), trei de argint și una de bronz

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

Povestea schioarei care s-a născut în SUA, dar va concura pentru China la Jocurile Olimpice » În timpul liber ea e model și creatoare de genți și bijuterii

Un sportiv de top a povestit momentele dificile prin care trece la Beijing: „A fost un mare șoc. De 2 ani încerc să evit asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează