SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

«Ce fac, ce fac?!» » Marquez povestește cum a trăit cursa electrizantă din Australia. Cînd a știut că se poate impune

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 17:41

Marc Marquez și-a arătat clasa în Marele Premiu al Australiei, unde s-a impus pe ultimul tur, depășindu-l pe Jorge Lorenzo.

Scăpat de presiunea luptei pentru titlul mondial, la care nu mai are nici o șansă, aflîndu-se, cu 2 etape înainte de final, la 74 de puncte de liderul Rossi și la 63 de locul secund, ocupat de Lorenzo, Marc își permitea orice risc. A stat la pîndă și a atacat perfect. Pilotul Honda a povestit cum a gîndit cursa de pe Phillip Island:

"Sincer, nici eu nu știu cum am reușit. Eram în spatele lui Andrea Iannone, primul meu obiectiv a fost să-l depășesc pe el. Am vrut să fac asta în al doilea viraj, pentru că știam că în al 4-lea urma să o facă el pe durata întregii curse și că acolo voi închide mai mult și voi frîna mai tîrziu. Am văzut că face o greșeală în primul viraj, am acelerat acolo, apoi în al doilea viraj, apoi în al 3-lea.

Apoi am văzut că Jorge era foarte departe, dar am frînat tîrziu în al 4-lea viraj ca să nu mă depășească nimeni și am văzut că m-am apropiat de Lorenzo. Așa că am început să cred în victorie. În al 9-lea viraj eram aproape de el și atunci mi-am zis: «Ce fac, ce fac?!» Și m-am gîndit: «Dacă văd clar că pot, depășesc, dacă nu, rămîn al doilea». Am văzut că a frînat în același loc ca întotdeuna și am văzut că nu a închis bine, așa că nu am mai stat pe gînduri și am acționat.

Playtech: BOMBĂ! Ce îi cerea „amantul” Irinei Tănase înainte să se vadă. Liviu Dragnea parcă a presimțit ceva


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează