SPORTURI  »  MOTO GP  »  DECES

Fost pilot de Moto, răpus de coronavirus! Spaniolul a refuzat să se vaccineze

foto: twitter Jorge Lis
foto: twitter Jorge Lis

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 09:22 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 10:13

Jorge Lis (46 de ani) a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu coronavirusul.

Subcampion la categoria 125cc în 1996, Lis și-a exprimat convingerile negaționiste în ceea ce privește vaccinul, înainte de a se infecta cu coronavirus și de a fi internat la spital. Fostul pilot a stat la terapie intesivă în ultimele 45 de zile, însă a decedat în dimineața zilei de marți, notează presa din Spania.

La scurt timp de la internarea în spitalul La Fe din Valencia, sora lui a povestit că Jorge regreta că nu s-a vaccinat și că a acordat atenție teoriilor care negau existența virusului. 

„Ne-a cerut iertare pentru că nu ne-a ascultat și pentru ideile anti-vaccin pe care le-a avut de-a lungul acestor luni”, a mărturisit sora fostului pilot. „Mi-aș dori să mă fi vaccinat”, i-a scris el surorii sale, potrivit AS.

Fostul pilot a încercat să-și convingă și prietenii apropiați să nu se vaccineze: „I-a fost frică de vaccin. A încercat să ne convingă și pe noi să nu ne vaccinăm”, a mai dezvăluit sora fostului pilot.

Nu avea alte probleme medicale

Conform declarațiilor familiei, Jorge Lis nu suferea de alte boli, ducea un stil de viață sănătos și făcea sport în mod frecvent.

După ce și-a încheiat cariera în motociclism, Lis a lucrat ca manager. El a lucrat cu Bernat Martínez, pe care l-a îndrumat către campionatul nord-american, i-a sfătuit pe alți tineri piloți, iar anul acesta a fost managerul pilotului sud-african Steven Odendaal în competiția World Superbike Supersport.

Citește alte știri de actualitate:

Edi Iordănescu recunoaște că a fost surprins de decizia lui Gigi Becali, dar susține că nu s-a supărat: „N-am condamnat lucrul ăsta”

Alexandru Tudor s-a spovedit public după 13 ani! Recunoaște în premieră greșelile din spatele marelui scandal pe care l-a provocat la Steaua - CFR Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
steaua_adevarata
steaua_adevarata  •  08 Septembrie 2021, 12:57

Prostia te doboara in cele din urma. Aviz cohortelor de prosti de la noi.

dakesis
dakesis  •  08 Septembrie 2021, 11:06

Pai cum, parca era ' o raceala ceva mai serioasa'...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează