SPORTURI  »  MOTO GP  »  ACCIDENT

VIDEO Nu se mai termină problemele pentru Marc Marquez » Diagnosticul primit după accidentul înfricoșător din Indonezia

Marc Marquez (29 ani, Honda) de șase ori campion mondial în MotoGP, a suferit un accident îngrozitor duminică dimineață, la antrenamentul de dinaintea Marelui Premiu al Indoneziei.
Marc Marquez (29 ani, Honda) de șase ori campion mondial în MotoGP, a suferit un accident îngrozitor duminică dimineață, la antrenamentul de dinaintea Marelui Premiu al Indoneziei.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 16:02 / Actualizat marti, 22 martie 2022 16:09

Marc Marquez (29 ani, Honda) de șase ori campion mondial în MotoGP, a suferit un accident îngrozitor duminică dimineață, la antrenamentul de dinaintea Marelui Premiu al Indoneziei. Ca urmare, pilotul a fost diagnosticat din nou cu diplopie, o tulburare a vederii, aceeași problemă pe care a avut-o și în noiembrie 2021.

După accident, Marquez a fost transportat imediat la spital pentru teste suplimentare. Din primele informații, starea pilotului a fost una bună, ba chiar acesta intenționa inițial să ia startul în întrecerea din Indonezia. 

Continuă problemele pentru Marc Marquez

Ulterior însă, în drum spre Spania, pilotul a început să acuze un disconfort vizual, ceea ce l-a determinat să facă cât mai repede investigații suplimentare. Astfel, marele pilot spaniol a aflat că suferă din nou de diplopie.

„Se pare că trăiesc un deja vu. În drum spre Spania, am început să prezint un disconfort vizual și am decis să-l vizitez pe Dr. Sanchez Dalmau care mi-a confirmat că am un nou episod de diplopie. Din fericire, este mai puțin gravă decât cea pe care am avut-o la sfârșitul anului trecut. 

Acum e timpul să mă odihnesc și să aștept să văd cum evoluează problema. Ca de fiecare dată, vă mulțumesc din suflet tuturor pentru susținere”, a transmis Marquez pe conturile sale de socializare.

Ce este diplopia, problema de care suferă Marc Marquez

„Diplopia sau vederea dublă apare în momentul în care se pierde paralelismul dintre cei doi ochi. Ea poate fi în plan orizontal, vertical sau în ambele direcţii. Diplopia necesită prezentarea la medicul oftalmolog, evaluare de urgenţă şi tratament promt. 

Prezenţa la nivelul orbitelor a unor leziuni ce modifică anatomia locală poate duce la apariţia vederii duble. De asemenea, orice accident cranio-cerebral se poate complica cu diplopie”, conform oftapro.ro

Marc Marquez a trecut prin numeroase accidentări în ultimii ani

Marc Marquez este unul dintre cei mai buni piloți din istoria MotoGP. Câștigător al 59 de curse la clasa regină, catalanul și-a trecut în palmares și 6 titluri de campion mondial.

Cariera lui a fost însă foarte afectată de accidentările din ultimii ani. A ratat sezonul 2020 din cauza unui accident groaznic din prima etapă, în urma căruia a suferit o fractură de humerus drept. De atunci, Marquez a fost operat de trei ori.

VIDEO cu accidentul îngrozitor al lui Marc Marquez din Indonezia

Citește și alte știri din Moto:

Enea Bastianini a câștigat Marele Premiu al Qatarului, prima etapă a noului sezon de MotoGP

Arrivederci, Il Dottore! Valentino Rossi și-a luat adio de la MotoGP: cele mai tari borne ale unei cariere fascinante

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1971898589662252
Calin Niculescu  •  22 Martie 2022, 16:10

Asa se intampla cand te comporti ca un *** pe pista !!!! De multe ori a pus in pericol viata altor piloti cu actiunile lui...*** *** primesti ce meriti !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează