SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

O nouă etapă, noi săgeți » Lorenzo îl acuză pe Rossi pentru atitudinea ostilă a spectatorilor. Reacția italianului

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2016 09:37

Nu mai e nicio surpriză. Piloții Yamaha, Valentino Rossi și Jorge Lorenzo, își trimit înțepături de câte ori au ocazia. Mai nou, spaniolul îl acuză pe italian pentru reacția spectatorilor.

Înaintea celei de-a doua etape de MotoGP, Marele Premiu al Argentinei, campionul mondial en-titre s-a plâns de atitudinea fanilor lui Rossi, care i-au contestat vehement la cursa din Qatar pe el și pe celălalt spaniol cu care Rossi a avut un conflict, Marc Marquez.

"Știe toată lumea cine e singura persoană care poate rezolva situația asta, dar lui nu-i pasă, nu e interesat să rezolve ceva. Toată lumea știe sau își imaginează despre cine e vorba.

Eu și Marquez am făcut nimic ca să merităm ce se întâmplă. Nu contează huiduielile, e ca și cum n-ar exista. Noi ne vedem de treabă, ne bucurăm de poziția asta privilegiată în care ne aflăm, de a fi piloți de MotoGP. Luptăm pentru titlu, concurăm pentru mari echipe și facem ce ne place. Restul nu depinde de noi".

Întrebat dacă se teme văzând reacțiile de la curse, Lorenzo a spus: "Nu mi-e teamă. Nu ies din hotel pentru că ori mă antrenez, ori mă relaxez. Nu merităm să fim tratați așa, dar știm că fluierăturile vor continua dacă nu se ia atitudine. Trebuie să ne obișnuim cu ideea".

Reacția lui Rossi? "Doctorul" consideră că se exagerează în privința atitudinii spectatorilor. "Nu e vina mea. Nu controlez eu fanii. E o chestie mai mult de mass-media. Mereu sunt fani care te susțin și sunt alții care te conetstă. Se întâmplă în toate sporturile. Nu cred că e așa o mare problemă".

Marquez e pașnic

Marc Marquez, celălalt pilot care e în conflict cu Rossi, un conflict care s-a mai domolit însă, spune că nu se teme de reacția fanilor MotoGP.

"Teamă? Am ajuns ieri în Argentina și mi-era frică în avion, pentru că cedase unul dintre motoare. Dar nu îmi e frică să mă aflu aici. Și în fotbal se întâmplă chestii de genul ăsta de mulți ani. Nu sunt prost, știu că așa va fi tot anul. Încerc să mă concentrez pe ce am de făcut, să o fac cât mai bine posibil și restul nu depinde de mine".

Marquez și-a recunoscut vina pentru ciocnirea din sezonul trecut, cu Rossi: "Am mai zis-o după cursa aceea. Am făcut o greșeală, am ales pneu soft pe spate. Ar fi fost mai bine să iau 20 de puncte în momentul ăla. Rossi era mai rapid decât mine, ar fi fost mai bine să rămân pe poziția a doua".

Marele Premiu al Argentinei e programat duminică, 3 aprilie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează