SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / ETAPA A III-A / MARELE PREMIU AL AMERICILOR

Problemele cu noile pneuri, laitmotivul începutului de sezon în MotoGP: "Poți să cazi în orice moment!"

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2016 12:46

Marele Premiu al Americilor a consemnat o nouă victorie a lui Marc Marquez (Honda) și primul abandon al sezonului pentru Valentino Rossi (Yamaha), care a căzut după doar două tururi. 

Ce a declarat Marc Marquez

"Captain America", așa cum e alintat Marquez după parcursul fără eșec în cursele de la Austin, a dezvăluit secretul succesului său: "Sunt foarte fericit în privința felului în care a decurs întreg weekendul. E un circuit care îmi place, unul dintre preferatele mele, dar erau câteva necunoscute aici. Chiar înainte de cursă am decis să folosim pneu soft pentru față. În cele din urmă, echipa mea m-a sfătuit foarte bine, schimbarea mi-a dat un sentiment bun, pe care-l pierdusem la încălzire. Trebuie să le mulțumesc tuturor celor din echipa mea, dar și celor de la Michelin. Când am întrebat care ar fi cea mai bună variantă, mi-au spus că ar fi OK pentru primele 12-15 tururi, iar apoi ar trebui să am grijă cum procedez. Exact așa s-a întâmplat. Am obținut încă o victorie aici, la Austin, a 4-a, e senzațional!".

Ce a spus Jorge Lorenzo, clasat al doilea

 Alt pilot nemulțumit de pneurile Michelin, dar fericit pentru poziția secundă obținută în Marele Premiu al Americilor, Jorge Lorenzo (Yamaha), a declarat:  "Cu pneurile Michelin poți să cazi în orice moment. Trebuie să încerci să salvezi ce poți atunci când nu e posibil să câștigi o cursă.

Era foarte important să termin această etapă și să iau 20 de puncte. A fost foarte, foarte greu să mă concentrez. Cu pneul hard pe spate și rezervorul plin a fost foarte dificil în special pe frânare. Am făcut câteva greșeli pe care nu le fac, de obicei, în primul tur.

Nu am putut ține pasul cu Marc, el a fost superior tot weekendul. Eram suficient de rapid cât să rămân pe poziția a doua. S-a văzut că era greu să rămâi pe motocicletă, au fost multe căzături.
Am început bine, dar la primul viraj am intrat larg. Nu am putut stăpâni motocicleta pe frânare, d-asta când am încercat o depășire, am intrat larg în viraj și Marc a revenit rapid. Nu m-am simțit în largul meu, dar am salvat situația după căzătura pe care o luasem în dimineața cursei. E un rezultat fantastic pentru mine, ținând cont de dificultatea acestui circuit, unul alunecos, d-asta am și făcut niște greșeli pe care nu obișnuiesc să le fac în primul viraj. Era foarte greu să rămâi pe motocicletă. Azi am avut norocul de partea noastră, spre deosebire de cursa din Argentina. Marc a făcut din nou diferența pe acest circuit.

Argentina și Austin au fost mereu complicate pentru mine și pentru Yamaha", a spus Lorenzo.

 Ce a declarat Andrea Iannone, clasat al 3-lea

Andrea Iannone (Ducati) a avut un start de sezon dezamăgitor, care a culminat etapa trecută cu o greșeală care i-a atras și o suspendare de 3 locuri pe grila de start pentru că l-a dărâmat de pe motocicletă pe colegul său de la Ducati, Andrea Dovizioso.

"Era foarte important pentru mine să urc pe podium, să închei cursa cu un rezultat bun. Am avut un ritm bun și am stat foarte aproape de Lorenzo. Dacă aș fi avut un start mai bun poate că aș fi putut încheia chiar pe poziția secundă. Oricum, sunt fericit de rezultat și vreau să le dedic celor din echipa mea acest mic succes, pentru că i-am făcut să sufere în primele două curse și sper să-i răsplătesc prin munca de acum încolo". 

Ce a declarat Valentino Rossi

"Doctorul" a explicat problemele avute și se gândește deja la următoarea etapă, de pe pământ spaniol, la Jerez. "Mare păcat, am forțat ambreiajul la start. Nu eram departe de podium, mă simțeam bine cu motocicleta, am muncit mult de-a lungul weekendului și mă simțeam rapid. 

Anul acesta, cu noile pneuri, e mai dificil. Cu pneurile Bridgestone puteam evita căzăturile, acum nu mai pot. Am pierdut roata față și am avut probleme cu ambreiajul. Am forțat la start și când am vrut să accelerez pe linie dreaptă motocicleta nu a mai avut forță. Am încercat să rămân calm după primele două tururi, să se răcească ambreiajul ca să recuperez un pic. Am luat o trasă un pic diferită și mi s-a blocat direcția și am căzut. A fost greșeala mea

Am pierdut niște puncte importante pentru campionat, puteam face o cursă frumoasă, păcat. Partea bună e că mă simt puternic și foarte rapid, așa că voi fi pregătit pentru Jerez", a spus Rossi.

A fost prima căzătură pentru Rossi de la Marele Premiu al Aragonului, din 2014.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează