NOUTATI AUTO  ·  BATERII

Câștigătorul Nobelului pentru chimie, anunț de cotitură: „Mașinile electrice se vor ieftini simțitor” » Care e condiția + ce prevede pe următorii 10 ani

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 noiembrie 2019 17:24

M. Stanley Whittingham, 77 de ani, a câștigat în octombrie, alături de alți doi oameni de știință, premiul Nobel pentru chimie și spune că evoluția bateriilor litiu-ion va face ca prețul mașinilor electrice va scădea simțitor.  

Whittingham, profesor la Universitatea din New York, studiază bateriile de peste 4 decade și este inventatorul bateriilor reîncărcabile pe bază de litiu-ion, pe când lucra la gigantul Exxon Mobil.  

Omul de știință a explicat pentru autonews.com că „bateriile vor deveni mai ieftine și accesibile, iar cercetarea va crește densitatea de energie și le va face mai sigure în același timp”. 

Cum estimează că va evolua tehnologia în domeniul bateriilor pentru mașinile electrice? 

„Mașinile vor avea o autonomie mai mare și, mai important, vor deveni mai mici. Dacă vom putea să punem de două ori mai multă energie într-o baterie cu același volum, atunci vom folosi baterii mult mai mici decât în prezent. Vom folosi mai puțin material, deci producția va fi mai ieftină, iar asta va ajuta în competitivitate. Mașinile electrice trebuie să coboare la prețuri pe care consumatorii le consideră realiste și trebuie să aibă o autonomie decentă”.  

M. Stanley Whittingham a vorbit și despre viitorul imediat al bateriilor: 

Litiu-ion va domina piața pentru cel puțin 10 ani de-acum încolo, fiindcă nu se remarcă nimic la orizont. Toyota și câteva companii americane lucrează pentru baterii în stare solidă, dar nu e încă limpede cât costă producția și dacă vor acoperi puterea care se cere. Pot fi funcționale pentru un iPhone, inițial, dar sunt întrebări legate de viabilitate pe scară largă”. 

Citește și:

Descoperire epocală pentru mașinile electrice: a fost inventată în SUA bateria care se încarcă în doar 10 minute! Ce autonomie areLa o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1