NOUTATI AUTO  ·  PROCES

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate

Mașină de poliție
Mașină de poliție

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 00:05 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 17:54

O șoferiță din București care s-a ales în luna iunie cu permisul suspendat 30 de zile și cu o amendă de 725 lei pentru trecerea pe roșu în zona Arcului de Triumf a reușit să întoarcă decizia la Tribunalul București. Prin cea mai simplă metodă, a scris la mențiuni că „nu sunt de acord”!

Șoferița a contestat amenda primită de la poliție, iar procesul s-a judecat prima dată la Judecătoria Sectorului 1. Această instanță a respins cererea șoferiței susținând că „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”. Adică vinovata trebuia să își demonstreze nevinovația, nu invers. 

Apelul a răsturnat decizia

Șoferița a mers, însă, mai departe și a făcut apel care s-a judecat la Tribunalul București. Aici decizia a fost schimbată, judecătorii afirmând că din moment ce șoferița a scris la „menținuni” că „nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revine polițistului.

„Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat, conform adevărul.ro.

Citește și alte știri auto:Și-a drogat rudele, apoi le-a tăiat gâturile cu un topor. Anunțul făcut acum despre femeia care și-a ucis familia pentru că s-a opus relației ei cu un tânăr mai sărac
Libertatea
Comentarii (12)
alenb  •  25 Iunie 2020, 21:24
Postat de cordell.hull pe 24 Iunie 2020, 13:09

Mai baietica văd ca ai primit și un like ori ți l-ai dar singur?...prin tot ce ai scris dovedești ca nu cunosti legea nici măcar noțiunile ei elementare... in primul rând “ Eram pe prima banda din stanga”... greșit ... benzile se numără întotdeauna dinspre dreapta... de la bordura trotuarului nu de unde vrei tu... asta scrie undeva la POZIȚII IN TIMPUL MERSULUI DACĂ NU MA ÎNȘEL...in al doilea rând “ Politistul de la locala, care pandea in zona”... fals poliția locală nu are competente in a suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule...in al treilea rând ...” m-a sactionat cu amenda si supendarea permisului pentru 30 de zile”... nu se suspenda permisul ci dreptul pe care ți-l oferă permisul de conducere ... adică suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice...(in curte la tine poți conduce fără problema... nicio autoritate nu îți poate interzice acest drept)... mai baietica tu sigur știi unde se afla arcul de Triumf?... sigur ai permis? ... sigur ai invatat și ce ai invatat pentru el?

Asta cu nu se suspenda permisu ci dreptu a pus chiar capac. Esti atat de pr ost ca simti nevoia sa faci pe desteptu? Mai ales cand nu e cazu ))

rocky2  •  24 Iunie 2020, 15:31
Postat de amicu pe 24 Iunie 2020, 07:18

In Bucuresti sunt putini cei care nu trec pe rosu, pietoni sau soferi. Este o jungla infecta acolo fara nicio norma de bun simt.

Pai tocmai asta este problema, Bucurestiul este plin de *** si cocalari care nu respecta nici o regula!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cordell.hull  •  24 Iunie 2020, 13:15

Încă ceva...” Dupa ce am iesit din giratoriu cate Kiseleff”!?!?!?...Kiseleff tine din Piata Victoriei pana la Piata Presei Libere... tu veneai dinspre podul Grant?... in care parte ai luat-o?... spre P Victoriei ori PPL?... nu cumva tu ai văzut arcul cu ochii tai doar canad ai venit moca cu autobuzul la demonstrațiile de protest din fata Guvernului?

Vezi toate comentariile (12 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
St.Pauli - Hamburger
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Everton - Southampton
Eurosport
Program TV complet
Liga 1