SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MERCEDES BENZ

Mercedes-Benz vine în România: investiție de 130 de milioane de euro și 526 de locuri de muncă

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 19:25 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 21:07

Mercedes-Benz intenționează să investească în România! Compania auto din Germania vrea să deschidă o fabrică la Sebeș și să creeze 526 de locuri de muncă.

Investiția s-ar ridica la 130 de milioane de euro, potrivit Ziarului Unirea din Alba Iulia, care mai relatează că premierul Nicolae Ciucă a fost prezent azi pentru a marca începutul uzinei Mercedes.

Anunț-bombă! Mercedes-Benz dezvăluie „cel mai eficient vehicul electric pe care l-am construit vreodată” » Ce autonomie enormă are: „Pe 3 ianuarie apare”
MERCEDES
Anunț-bombă! Mercedes-Benz dezvăluie „cel mai eficient vehicul electric pe care l-am construit vreodată” » Ce autonomie enormă are: „Pe 3 ianuarie apare”

Fabrică nouă Mercedes-Benz în România

Proiectul va fi derulat prin intermediul Star Assembly SRL, o subsidiară a Daimler Mercedes. Star, care până acum era firma românească care asambla cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, se va ocupa de construcția fabricii, care va avea o suprafață de 33.650 de metri pătrați.

De asemenea, se estimează o capacitate de producție de 500.000 de unități pe an, producția urmând să înceapă cel mai devreme în 2024. Pentru lucrările de construcție a fabricii există, deci, un termen de 15 luni. Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025, mai notează ziarulunirea.ro. 

Pentru acest proiect, Mercedes a obținut un ajutor de la stat în valoare de 185,4 milioane de lei (aproximativ 38 milioane de euro).

Citește și alte știri despre industria auto:

După Ford și Tesla, producătorul auto Nissan anunță o investiție gigantică în mașini electrice: 17 miliarde de dolari!

Tesla doboară giganții auto! Care e singura companie care o poate ajunge la numărul de mașini electrice produse

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează