SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TESLA

Tesla urmează să își concedieze până la 10% din personal la nivel global

Tesla Model Y (251.604 unități  vândute). Foto: Imago Images
Tesla Model Y (251.604 unități vândute). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 16:48 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 20:02

Elon Musk, CEO Tesla, și-a notificat printr-un email angajații că vor avea loc reduceri de personal din cauza "duplicării rolurilor și a funcțiilor în anumite domenii" și că firma își va reduce forța de muncă globală cu peste 10% ca răspuns la o încetinire a cererii de vehicule electrice.

Decizia vine la scurt timp după ce primul trimestru din vânzările Tesla au fost dezvăluite și aparent s-a înregistrat un record negativ comparativ cu anul precedent, marcând primul declin al vânzărilor din 2020.

Câți angajați are Tesla

Cu puțin peste 140.000 de angajați la sfârșitul anului trecut, Tesla și-a dublat forța de muncă față de anul 2020: în ultima perioadă, a crescut producția la două dintre cele 6 fabrici ale sale, motiv pentru care a existat o creștere de angajări la fabricile din Austin și Berlin.

Dacă reducerile de personal la nivelul companiei vor fi puse în aplicare, cel puțin 14.000 de muncitori ar putea fi concediați.

La jumătatea anului 2022, Tesla a mai făcut o reducere semnificativă a personalului, eliminând aproximativ 10% din forța de muncă salariată.

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează
BMW
BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Proiectul „Model 2”, abandonat?

Raportul Reuters potrivit căruia Tesla ar fi renunțat la ambițiile sale pentru un automobil de 25.000 de euro a fost dezmințit de Elon Musk.

Acesta a scris pe X (fostul Twitter) imediat după publicarea acestei informații, susținând că "Reuters minte (din nou)", fără a oferi mai multe detalii.

CEO-ul Tesla nu a mai abordat subiectul în ultimele două săptămâni pentru a-i combate pe jurnaliști, deși nu de mult acesta susținea că una dintre prioritățile sale pe termen lung ar fi crearea unei mașini electrice care să fie accesibiă tuturor.

Volvo e primul mare producător „tradițional” care își ia adio de la diesel

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează