SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  TURNEU DE CALIFICARE / ROMÂNIA-CANADA 8-9

Adio, Olimpiadă!

Articol de - Publicat sambata, 08 martie 2008 00:00

"Naţionala" României nu merge la Olimpiadă, după ce aseară a pierdut la limită în faţa Canadei

La cei 12 ani de aşteptare, se adaugă alţi 4. Echipa de polo a României a fost ultima dată la Olimpiadă în 1996, la Atlanta, iar aseară a ratat calificarea la Beijing. Meciul decisiv s-a jucat contra Canadei, formaţie pe care elevii lui Vlad Hagiu o învinseseră acum două săptămîni, la Cupa Volvo, cu 16-6. Disputa de aseară, de la Oradea, a început foarte bine pentru români, care au încheiat prima repriză în avantaj, 2-0. Şi jocul a fost unul degajat, avîntat în atac, agresiv în apărare.

Canadienii n-au dezarmat însă. După ce Cosmin Radu a făcut 3-1, adversarii au egalat la 3, văzîndu-şi foarte determinaţi de scopul lor. Ultima dată am condus cu 4-3, gol Iosep, apoi s-a pornit dezastrul. Ratări peste ratări, bare, eliminări, ghinioane, toate s-au adunat în dreptul României. Şi, mai presus de orice, o derută teribilă în joc, pe care canadienii au speculat-o sec şi eficient.

Repriza a patra a început de la 8-6 pentru nord-americani, care s-au dus însă la 9-6. Golurile lui Dunca şi Ramiro Georgescu au revigorat un pic speranţa. Un ultim atac, o ultimă şansă. 10 secunde pînă la final, dar Florin Bonca, tocmai el, cel mai experimentat poloist din "naţională"!, a dat o pasă slabă, ce a încăput pe mîinile fericite ale unui adversar şi totul s-a încheiat. România rămîne acasă, Canada merge la Olimpiadă. Ce dezamăgire!

ROMÂNIA 8 (5)
C. Radu 2, Iosep 2, Buşilă 2, Dunca 1, R. Georgescu 1. Antrenor: Vlad Hagiu
CANADA 9 (6)
Mitchell 2, Kudaba 1, Boyd 1, Marks 1, Jung 1, Graham 1, Feltham 1, Sayegh 1. Antrenor: Dragan Jovanovici

"Nu-mi vine să cred!"
Vlad Hagiu a rămas minute bune pe marginea bazinului după încheierea meciului. "Nu-mi vine să cred că am pierdut cu Canada în faţa acestui public care ne-a susţinut tot timpul. Biroul Executiv va decide soarta mea", a spus antrenorul. "Am cedat acest meci în repriza a doua, în care am încasat şase goluri", a încheiat Hagiu.

A rămas doar handbalul
După eşecul de vineri seară al "naţionalei" de polo de a participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, sportul românesc a rămas doar cu o şansă de a duce o echipă în China. Reprezentativa de handbal feminin, condusă de Gheorghe Tadici, va participa la turneul pre olimpic de la Bucureşti (28-30 martie), cînd sînt puse la bătaie două bilete de Beijing. România va întîlni reprezentativele Croaţiei, Coastei de Fildeş şi Poloniei.

"E un coşmar. A treia calificare pe care o ratăm. Nu mai am nici o tragere de inimă să continuu. Atmosfera din vestiar e apăsătoare, am pierdut iar"
Andrei Iosep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  10 Martie 2008, 18:17

sa pierzi calificarea la JO pe mana unor canadieni amatori dorogati,tatuati,pusti,dopati,cu mai multa energie poate,e prea detot!Va spun toate astea caci traiesc aici si e inadmisibil ce s-a intamplat.Zgronky are dreptate,in sportul de echipa totul e la pamant iar desteptii de la federatii de la Bucuresti ,Guvernul tarii nu se prind.Vor mai continua astfel de esecuri pe final...pana cand?Rusine ANS-lui si celor care in loc sa creeze infrastructura,sunt nepasatori.Ne auzim la LONDRA'2012 la JO .

 •  10 Martie 2008, 08:03

Hagiu DUTEEEE!!!Nu te mai milogii la ce va hotari biroul fed.Ai facut destule valuri!a-ti fi fost oricum ciuca batailor la jo

 •  08 Martie 2008, 12:17

chiar si la hochei pe ghiata gazduiam la Bucuresti si Galati grupa mondiala.Am fost la un pas sa batem SUA la olimpiada de-la Lake Placid dar apoi totul sa naruit 3 ani mai tarziu ajunsesem in grupa valorica a -IV-a datorita crizei energetice din Romania.Nu mai vorbesc ce turneu puternic era la Constanta trofeul Tomis de volei ce Baschet aveam la box la ,,manusa de aur,, venea spuma mondiala acum totul este varza.Se mai distruge si bazinul Tineretului si ai 112 poloisti dar vrei la olimpiada!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează