SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  JO DE LA BEIJING

Cinci demonstranţi pro Tibet, arestaţi la Nagano

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 aprilie 2008 00:00

Torţa olimpică a fost întâmpinată duminică la Nagano de peste o sută de demonstranţi pro Tibet, dintre care cinci au fost arestaţi de forţele de ordine, iar patru au fost uşor răniţi, pentru că au încercat să oprească parada trecerii torţei, informează cotidianul Marca.

Simbolul Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost păzit la Nagano de peste 3.000 de poliţişti. Torţa nu a întâmpinat niciun obstacol în drumul spre parcul Watasako din Nagano, chiar dacă au fost prezente peste o sută de persoane care demonstrau împotriva Chinei. Printre demonstranţi a fost prezent şi secretarul general al organizaţiei Reporteri fără frontiere, Robert Menard, care a spus că dacă va exista intenţia de dialog din partea Chinei, atunci va renunţa la proteste. Un asiatic a fost arestat după ce a arborat un steag tibetan şi a încercat să întrerupă parada dedicată trecerii flăcării olimpice. Ulterior, un japonez a fost reţinut pentru că a încercat la rândul său să oprească trecerea torţei. O persoană din rândul demonstranţilor a aruncat cu ouă într-unul dintre purtătorii flăcării.

Arestările făcute în Japonia nu sunt primele din itinerariul torţei. La Canberra, în Australia, şase demonstranţi protibetani au fost reţinuţi de poliţie, în timp ce la Jakarta au fost arestate cinci persoane. La Londra au fost operate 15 arestări, după ce s-a încercat stingerea torţei cu ajutorul unui extinctor. În capitala Franţei, acolo unde flacăra olimpică a fost stinsă de patru ori, poliţia a reţinut 36 de manifestanţi.

La încheierea periplului prin Nagano, simbolul Olimpiadei de Vară de la Beijing va pleca spre Tokyo cu un tren de mare viteză, pentru ca de acolo să pornească spre Seul cu avionul. Torţa va ajunge în Coreea de Sud duminică, în jurul prânzului. al Ligii Campionilor.

Sursa: NewsIn

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
 •  26 Aprilie 2008, 19:02

in jurul pranzului ligii campionilor ?:))))

 •  26 Aprilie 2008, 18:08

care este scopul tibetanilor? pentru ce protesteaza? cine ma invata si pe mine?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează