SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  TENIS

Un surîs din China

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 august 2008 00:00

Sorana Cîrstea a ajuns ieri la Beijing şi abia aşteaptă să joace la Olimpiadă

E anul premierelor pentru Sorana, jucătoarea de numai 18 ani care în 2008 a debutat în turneele de Mare Şlem, a urcat multe trepte în ierarhia mondială şi, acum, va juca şi la Olimpiadă. Ieri, ea şi antrenoarea ei, Alina Tecşor, au ajuns în Beijing venind prin Amsterdam. În ceva mai mult de o oră erau instalate în Satul Olimpic. "Ne-am străduit să nu dormim, ne-am plimbat puţin pe aici, apoi am mers la antrenament", spune antrenoarea. Sorana e toată un zîmbet. "Sînt pentru prima oară în China. Primul lucru pe care l-am observat e că sînt foarte bine organizaţi. E ceva tipic asiatic. Toţi se dau peste cap să te ajute", spune ea. E trează de mai mult de 24 de ore, dar arată ca şi cum ar fi avut o zi normală.

"Mă bucur că am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice. Vreau să-mi îndeplinesc obiectivul, care e acela să joc cît mai bine şi să ajung cît pot de sus. Nu pot să-mi propun o fază anume", explică Sorana. Ea a mers deja la arena de concurs, care a impresionat-o. "Suprafaţa e mai lentă chiar şi decît cea de la Bucureşti şi întotdeauna e bine cînd e mai lentă, şi nu mai rapidă", spune jucătoarea. A făcut un antrenament destul de uşor, început însă cu o alergare mai lungă. "Eu sînt obişnuită cu schimbările de fus orar pentru că noi călătorim săptămînă de săptămînă. Am nevoie doar de o zi-două ca să mă acomodez, apoi voi fi fresh".

După antrenament, Sorana şi Alina au fost la masă. "Sînt de toate acolo, ai ce să alegi. Am grijă însă la ceea ce mănînc, evit dulciurile şi după o anumită oră nu mai pun nimic în gură", mărturiseşte Cîrstea. Pe 7 august va avea loc tragerea la sorţi a tablourilor, pe care jucătoarea o aşteaptă cu interes şi speranţă. Olimpiada şi Beijingul îi pot înfrumuseţa premiera. Cît despre Sorana, ea va face tot ce depinde de ea.

57 e locul ocupat de Sorana Cîrstea în clasamentul mondial, cea mai bună poziţie a ei fiind 53, atinsă în iulie anul acesta

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  06 August 2008, 12:33

Ia mai taci, Ioan Plischi cu Olimpiada ta! Esti de-a dreptul enervant. Lasa-ne in pace si nu mai fii atât de pedant, ca suna fals. Un cititor.

 •  06 August 2008, 10:31

Ce dulce e Sorana. Sper sa aibe cat mai mult succes.

 •  06 August 2008, 08:57

mi se pare interesant faptul ca o pustoaica de 18 ani, probabil are ceva carte , se exprima cu "Jocurile Olimpice", in vreme ce pseudoziaristii care i-au luat un interviu raman la termenul invechit de "Olimpiada". Si doar i-am invatat...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează