SPORTURI  »  RUGBY  »  TURNEUL CELOR 6 NAȚIUNI

VIDEO A început Turneul celor 6 Națiuni: Scoția tremură, Anglia revine și Irlanda zdrobește Franța

Puternicul scoțian Pierre Schoeman în acțiune Foto: Imago
Puternicul scoțian Pierre Schoeman în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 21:00 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 21:21

Prima etapă din ediția 2024 a Turneului celor 6 Națiuni a conținut două meciuri pline de intrigă, dar și o victorie categorică la Marsilia a deținătoarei trofeului, Irlanda, contra Franței.

Tradiționalul Turneu al celor 6 Națiuni a traversat prima etapă vineri și sâmbătă, iar interesul a ajuns la cote ridicate încă de la primele partide. Unele care au propus victorii strânse, dar și o lecție predată Franței de Irlanda.

Țara Galilor – Scoția 26-27, în prima etapă a Turneului celor 6 Națiuni

Câte emoții pe final pentru Scoția la Cardiff, acolo unde nu mai câștigase de 22 ani! A fost însă o înfruntare extrem de interesantă și cu o intrigă aprinsă.

Oaspeții au condus cu 27-0 la începutul reprizei secunde, după eseul lui Pierre Schoeman, și părea chiar că vor ajunge la un scor-record împotriva galezilor.

Cartonașele galbene primite de talonerul George Turner și de centrul Sione Tuipulotu au distrus însă acel entuziasm, iar asta le-a permis gazdelor să se apropie amenințător. 26 de puncte la rând reușite de galezi!

4eseuri au marcat gazdele, care au închis meciul cu două puncte bonus, cel defensiv și cel ofensiv, în ciuda înfrângerii

Suntem un pic dezamăgiți, victoria este bună, dar în repriza a doua am fost foarte departe de ceea ce trebuia. Disciplina a fost dezatruoasă, iar cartonașele galbene le-au permis să intre în meci”, a spus Finn Russell, căpitanul Scoției.

„Este un rezultat dezamăgitor, dar sunt mândru de băieți pentru evoluția din partea a doua. Am fi putut să cedăm ușor, însă am stat acolo și ne-am luptat”, a punctat omologul său galez, Dafydd Jenkins.

Turneul celor 6 Națiuni: Italia – Anglia 24-27

A început Turneul celor 6 Națiuni: Scoția tremură, Anglia revine și Irlanda zdrobește Franța
Aprige grămezile în meciul Italia-Anglia, iar Ethan Roots s-a trezit cu posteriorul descoperit Foto: Imago

Anglia a deschis campania 2024 cu o victorie complicată în deplasare, contra Italiei. Rugbyștii englezi au dominat repriza a doua pentru a veni din urmă și a se impune.

Încercarea lui Alex Mitchell a răsturnat deficitul, iar transformarea lui George Ford a pus în față „trandafirul”. Italienii amenințaseră serios cu prima lor victorie în fața Angliei, după încercările lui Alessandro Garbisi și Tommaso Allan.

Pe final, un alt eseu, al lui Monty Ioane, a adus consolarea unui punct bonus defensiv pentru „azzuri”.

Sunt mulțumit că am început turneul cu o victorie. Cred că vom construi de la meci la meci și vom progresa ca echipă”, a declarat antrenorul Angliei, Steve Borthwick.

Este dificil de fiecare dată când ești atât de aproape, dar nu poți obține victoria. Am avut o primă repriză bună, dar trebuie să creștem la mai multe capitole ale jocului”, a sintetizat dezamăgirea căpitanul Italiei, Michele Lamaro.

Franța – Irlanda 17-38

A început Turneul celor 6 Națiuni: Scoția tremură, Anglia revine și Irlanda zdrobește Franța
Irlandezul Ronan Kelleher a înscris un eseu contra Franței Foto: Imago

Irlanda caută să-și apere triumful din ediția trecută, iar începutul susține zgomotos această intenție. Ce victorie au obținut deținătorii trofeului la Marsilia! Cea mai categorică împotriva Franței în deplasare!

Eseurile lui Jamison Gibson-Park și Tadhg Beirne, combinate cu eliminarea lui Paul Willemse de la adversari au dus la o poziționare puternică în primele 30 de minute pentru irlandezi.

Înainte de pauză, încercarea lui Damian Penaud a dat ceva speranțe Franței, apoi însă oaspeții s-au dezlănțuit, iar eseul lui Calvin Nash a pecetluit victoria la 14 puncte.

Etapa următoare

  • Scoția - Franța (10 februarie)
  • Anglia - Țara Galilor (10 februarie)
  • Irlanda - Italia (11 februarie)

Rezumatul meciului Franța - Irlanda 

Citește și: 

Naționala masculină de polo a României este văzută printre echipele care pot obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Naționala masculină de polo a României este văzută printre echipele care pot obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris
Jelena Ostapenko, jucătoarea începutului de an: 4 finale și 3 titluri » „Îmi plac lucrurile strălucitoare”
WTA LINZ
Jelena Ostapenko, jucătoarea începutului de an: 4 finale și 3 titluri » „Îmi plac lucrurile strălucitoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează