SPORTURI  »  RUGBY  »  ARCUL DE TRIUMF

VIDEO / EXCLUSIV Rămâne cum au stabilit! Ce s-a întâmplat cu chiria de la Arcul de Triumf » Anunțul lui Alin Petrache

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

Articol de , , - Publicat sambata, 10 februarie 2024 15:10 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 15:27

Alin Petrache (47 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a lămurit situația chiriei de pe stadionul Arcul de Triumf, acolo unde naționala României joacă de la această oră împotriva Belgiei în Rugby Europe Championship.

Radu Popa, directorul CSN Arcul de Triumf, a modificat tarifele de închiriere a stadionului în acest an, măsură împotriva căreia Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a reacționat puternic. 

Rapid, afacere de 250.000 de euro cu CFR Cluj » Ar putea juca în această seară, în meciul direct!
Rapid
Rapid, afacere de 250.000 de euro cu CFR Cluj » Ar putea juca în această seară, în meciul direct!

Problema a fost rezolvată în cele din urmă, după cum a declarat chiar Alin Petrache pentru GSP.

Alin Petrache, despre mărirea chiriei pe Arcul de Triumf: „Pentru noi ar fi fost un calvar”

„Nu, Doamne ferește să fi plătit o asemenea sumă (n.r. - 35.000 de euro pentru chirie), nu ne-am întors aici, am rămas. Suntem în continuare, este casa noastră aici, acest „leagăn” al rugby-ului românesc a fost, va dăinui și va rămâne aici în continuare și ne vom desfășura activitatea aici. 

VIDEO. Alin Petrache, despre chiria plătită de naționala României de rugby pe Arcul de Triumf

Este greu să vorbim despre o chirie care ar putea ajunge la 35-36.000 de euro doar pentru a organiza un meci de o asemenea anvergură. 

Pentru noi ar fi fost un chin, un calvar pentru că însemna peste jumătate din bugetul pe care îl aveam alocat de la Agenția Națională pentru Sport, și mai ales nu puteam face asemenea lucruri, să dăm atâția bani pe o chirie în loc să pregătim echipe naționale, care, cu o asemenea chirie, pot să aibă un cantonament de 7-8-10 zile într-o bază foarte bună și pot avea rezultate pe viitor. 

Am avut un dialog pozitiv cu doamna ministru Lipă, a înțeles problemele, bineînțeles că e ușor să înțeleagă pentru că ea este fostă președinte la rândul dânsei de federație, cunoaște foarte bine situația, iar aceste complexuri naționale sunt făcute să vină în sprijinul sportului românesc și mai ales al echipelor naționale și al echipelor olimpice. 

Avem aceeași chirie pe care am stabilit-o acum 3 ani de zile în clipa în care am intrat aici să jucăm și vom rămâne pe acea chirie. Acesta nu este un stadion, acesta este un complex sportiv național, el deservește sportul românesc și echipele naționale”, a spus Alin Petrache, în exclusivitate pentru GSP.

Citește și alte știri:

Ce criză! Ancelotti l-a pierdut în ziua meciului și Real Madrid e FĂRĂ fundaș central cu Girona
LA LIGA
Ce criză! Ancelotti l-a pierdut în ziua meciului și Real Madrid e FĂRĂ fundaș central cu Girona
Mourinho face o reverență la care nimeni nu se aștepta: „Singurul fotbalist care NU are nevoie de un antrenor. S-a născut cu toate calitățile”
ELOGIU
Mourinho face o reverență la care nimeni nu se aștepta: „Singurul fotbalist care NU are nevoie de un antrenor. S-a născut cu toate calitățile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
valentindragobete
valentindragobete  •  10 Februarie 2024, 17:41

Întrebarea este ce mai caută petrache, asta, șăf de federație!? Chiar petrache, tu pe acasă n-ai treabă?

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Februarie 2024, 17:14

Când tac’tu e sponsor la toate partidele, poți zice ce vrei

tallpaiadului
tallpaiadului  •  10 Februarie 2024, 16:43
Postat de pixelplus pe 10 Februarie 2024, 15:46

Dupa cum spuneti “este un complex sportiv national si acolo joaca echipe nationale”. Dar ce se intampla cand acele echipe nationale nu joaca? Sa intelegem ca sta in conservare? Domnule fiecare complex sportiv ca este stadion sau sala polivalenta TREBUIE SA PRODUCA! Daca nu stiti acest simplu “abc” al business-ului sunteti intr-o mare eroare. Si cine sa aduca bani? Echipele de fotbal care inchiriaza si joaca acolo. Incetati cu “leaganul rugby-ului sau casa lui”.

Pai si ce propui tu frate, sa joace nationala de rugby pe un stadion satesc printre musuroaie de cartite si balega de vaca pe motiv ca doar acolo ii permite bugetul? Tu nu-ti dai seama ca se joaca meciuri internationale si e vorba si de respectul fatza de echipa nationala care vine ca oaspete din postura de adversar? Stadioanele produc din banii incasati de la echipele de fotbal si de la concertele si evenimentele care se desfasoara acolo, dar celelalte sporturi trebuie sa beneficieze si ele de stadioane, mai ales cand e vorba de echipe nationale. Stadioanele au fost construite si sunt intretinute din banii tuturor romanilor, nu doar ai consumatorilor de fotbal.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează