SPORTURI  »  RUGBY  »  ARCUL DE TRIUMF

Scandal uriaș, cu stadionul Arcul de Triumf în mijloc: „E strigător la cer, merg la Ciolacu!” » Acuzații cu iz penal: „Cine-l ține în brațe pe acest om?”

Stadionul Arcul de Triumf // foto: Imago Images
Stadionul Arcul de Triumf // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 19:24 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 20:48

Alin Petrache (47 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a fost autorul unui discurs-manifest cu privire la situația stadionului Arcul de Triumf, unde prețul chiriei pentru evenimente sportive a explodat în acest început de an.

Scandal în toată regula pe seama închirierii stadionului Arcul de Triumf, arenă aflată în administrarea instituției publice Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf.

Radu Popa, directorul CSN Arcul de Triumf, a modificat tarifele de închiriere a stadionului în acest an, măsură împotriva căreia Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a reacționat puternic.

În cadrul unei conferințe de presă, Petrache a descris situația drept „strigătoare la cer”, făcând acuzații cu iz penal față de directorul Complexului, Radu Popa.

Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
MONDEN
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”

Alin Petrache: „Organizarea unui meci pe Arcul de Triumf ne duce la 35.000 de euro. Nu ne permitem!”

„Ați văzut problemele cu care ne confruntăm de fiecare dată când încercăm să jucăm pe Arcul de Triumf. Mai nou, ni s-a cerut o chirie de 25.000 de euro. Federația Română de Rugby are anul acesta 13 întâlniri internaționale, pe care le vom desfășura pe acest stadion.

Nu ne permitem ca aproape jumătate din bugetul pe care l-am primit de la ANS să-l dăm pe chirii. Și nu numai pe chirii. Organizarea unui meci pentru noi este extrem de dificilă. Înseamnă firmă de pază, salvări, organizare. Un meci ne duce, în general, undeva la 35.000 de euro. Înmulțit cu 13, ne duce undeva la aproape jumătate din bugetul nostru.

Nu ne permitem asta, mai ales că ultimii miniștri care au fost ne-au promis că rugby-ul va avea folosință gratuită ori de câte ori va avea nevoie. Este un stadion al rugby-ului, avem peste 100 de ani de când Regele Carol a donat acest teren Federației Române de Rugby.

Nu mă aștept ca un domn care a luat în nume personal acest stadion să ne dea explicații. Aș vrea să ne dea explicații cum a cheltuit banii de anul trecut, pentru că am văzut că este un foarte bun manager, un foarte bun director. Să ne explice public, să ne spună clar cum s-au cheltuit acei bani”, a „tunat” Petrache.

Scandal uriaș, cu stadionul Arcul de Triumf în mijloc: „E strigător la cer, merg la Ciolacu!” » Acuzații cu iz penal: „Cine-l ține în brațe pe acest om?”
Septimiu Dan Radu Popa, directorul CNS „Arcul de Triumf” // sursă foto: Facebook

Președintele FR Rugby: „E strigător la cer! A luat Complexul în nume personal”

Conducătorul Federației de Rugby a continuat în aceeași notă:

„Este foarte greu să putem accepta așa ceva. Pentru noi este o creștere de 425% față de prețurile plătite până acum la închirierea acestui stadion.

În ultimii 2 ani am plătit 2.500 și 4.000 de euro, deci este o creștere de 425%, pe care nu o înțelegem. Când cineva preia Complexul în nume personal, ca pe o firmă, ca pe un SRL, ar trebui să dea socoteală. De exemplu, pentru o oră de antrenament trebuie să plătim 40 de lei. Dar pentru un meci, 25.000 de euro. Mi se pare strigător la cer!”.

Scandal uriaș, cu stadionul Arcul de Triumf în mijloc: „E strigător la cer, merg la Ciolacu!” » Acuzații cu iz penal: „Cine-l ține în brațe pe acest om?”
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby // foto: Facebook @ Rugby Romania

„Am cerut o audiență premierului Ciolacu”

Totodată, Alin Petrache a dezvăluit că a apelat la premierul României, Marcel Ciolacu, și la președinta Agenției Naționale pentru Sport, astfel încât situația să fie descâlcită.

„Fac încă o dată un apel către doamna președintă Elisabeta Lipă, chiar și către premierul Ciolacu, pentru a reglementa și a nu lăsa pe cineva să ia un bun în nume personal. Discutăm aici despre un fost condamnat penal, care este încă în judecată cu ANS (n.r. - despre Radu Popa). Nu știu cine-l ține în brațe pe acest om, aș vrea să aflăm cu toții.

Am cerut o audiență domnului premier, sper că mă va putea primi săptămâna viitoare, împreună cu doamna președintă Lipă”, a afirmat Alin Petrache.

Mi-e destul de greu să găsesc o a doua variantă. Meciurile au fost deja anunțate, echipele cu care ne vom confrunta știu deja unde vor veni, și-au făcut cazări, au luat bilete de avion. Mi-e greu să schimb acum. 

- Alin Petrache, președintele FR Rugby

Ce spune directorul CSN Arcul de Triumf

Tot astăzi, Radu Popa, directorul CSN Arcul de Triumf, a justificat modificarea tarifelor prin bugetul inferior pe care Agenția Națională pentru Sport l-a acordat instituției pe care o conduce.

Bugetul pe care Agenția Națională pentru Sport l-a alocat anul acesta instituției subordonate, Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut. Concret, anul trecut am primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, anul acesta doar 1.000.000, bani care vor ajunge doar până în luna martie. (...)

Acest buget mă va pune în situatia de a lua masuri în ceea ce privește federațiile care se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. Nemaiavând subvenții, nu mai pot fi ajutate. Adică, dacă Federația de Rugby plătea anul trecut pentru un meci 2.500 de euro, acum va plăti 22.000 de euro.

Am avut deja o discuție cu domnul Alin Petrache, președinte FRR. Sportivii pe care-i păstorește au petrecut la CSN o mare parte din timp anul trecut și era firesc să fie primul pe lista noastră și în acest moment. I-am expus situația cu promisiunea că dacă vom ajunge la vremuri mai bune, vom reveni la înțelegerile anterioare. L-am asigurat de tot sprijinul nostru și pe viitor.

Nu este o decizie ușoară aceasta, însă dacă ne dorim să ne menținem în locul în care suntem și să creștem mai mult decât atât, este singura variantă prin care CSN va reuși. Sunt primele măsuri pe care le-am luat și, din păcate, vor urma și altele. Cât privește contractele deja semnate, vom căuta soluții ca să le putem respecta.

- Radu Popa, directorul CSN Arcul de Triumf

Tot din sporturi: 

Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric
HAMILTON, LA FERRARI
Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric
Culise explozive din FR Handbal » Xavier Pascual nu a gustat „glumița federală” și a decis să încheie colaborarea! + de ce au fost blocați banii de la ANS
DEZVĂLUIRI
Culise explozive din FR Handbal » Xavier Pascual nu a gustat „glumița federală” și a decis să încheie colaborarea! + de ce au fost blocați banii de la ANS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bogdan_dc
bogdan_dc  •  02 Februarie 2024, 08:47

Intai au luat stadionul rugbyului si acum ii pun sa si plateasca 25k in casa lor. Incredibil dar adevarat.

demolarii
demolarii  •  01 Februarie 2024, 22:59

Sa joace pe Ghencea. Acolo joaca și echipa de rugby Csa Steaua....și poate ca va fi mai ieftin. Și sa trimită DNA la Arcul de Triumf.

Nini
Nini  •  01 Februarie 2024, 21:50
Postat de teleleu_ionel pe 01 Februarie 2024, 20:17

Indiferent cat de controversat e Petrache (fost mare jucator, dar ajuns in pozitia asta ca pila politica), are totala dreptate. Stadionul ala este DOAR pentru RUGBY! Atat! Este nebunie curata, avem nu stiu cate stadioane de fotbal construite sau in proiect in Bucuresti (pe care se tin concerte altfel, concerte care ar putea fi tinute si pe camp), dar blocam acel stadion mic pentru meciuri de fotbal.

Și cine să plătească întreținerea dacă e doar pentru ei?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează