SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Antrenorul care l-a descoperit pe marcatorul primului nostru eseu la CM îi transmite un mesaj mișcător: "Un eseu pentru Nea Fane!"

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2015 00:00

La 70 ani, Ștefan Popescu a reacționat după reportajul cu Valentin Ursache și fratele său, Andrei. "Vorbim mereu, e unul dintre cei mai buni băieți pe care i-am scos. Și am destui, vreo 40 doar în Franța"

După eseul lui Valentin Ursache din meciul cu Franța, 11-38, antrenorul Ștefan Popescu a reacționat imediat. Mai ales că uriașul din linia a doua a României a rememorat, în Gazeta de vinerea trecută, momentul în care cel știut în lumea rugbyului drept "nea Fane" l-a găsit în județul Neamț.

"Îl felicit pentru reușită! Păcat că n-am scos mai mult cu Franța", începe Popescu, ajuns la 70 de ani. Care confirmă povestirea nemțeanului: "Așa e, l-am ochit pe un teren de fotbal, căsca ochii, era cît un munte! Cînd am aflat că e atît de tînăr, m-am dus la părinții lui și n-am plecat fără semnătură. O oră am stat să negociez!".

"Calmați" pentru deranj

Nea Fane spune că, după ce l-a dus cu trenul la București, s-a convins că tînărul are viitor după un moment antologic petrecut la internat. "Au venit doi băieți să-mi zică de Ursache, făcuse mare tărăboi. De ce? Nu-l lăsau ceilalți, unii mai leneși, nici nu erau legitimați la noi, să se pregătească, să își facă exercițiile. Cînd am ajuns să-i pun la punct, nu mai era nevoie. Fiecare stătea în colțul lui, liniștit, Vali își vedea de treabă", rîde Popescu.

Care conchide: "Vorbesc mereu cu Valentin. Îi urez să marcheze cîte un eseu în fiecare meci! E unul dintre cei mai buni băieți pe care i-am scos. Și am destui, vreo 40 doar în Franța!".

"După ce a terminat junioratul, ne-am întîlnit, întîmplător, la mare. El era în cantonament. «Nea Fane, îți dau o bere! Dacă nu erai tu, crăpam lemne și azi»"
Ștefan Popescu, primul antrenor al lui Ursache

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează