SPORTURI  »  RUGBY  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE RUGBY

CAMPIONATUL MONDIAL DE RUGBY // VIDEO Ciocnire între emisfere: Africa de Sud și Țara Galilor s-au calificat în semifinalele Mondialului de rugby!

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 17:37

Africa de Sud și Țara Galilor și-au obținut azi biletele pentru semifinala care va avea loc duminică, 27 octombrie.

Cât de aproape de înfrângere au fost galezii în primul sfert de finală disputat la Oita! Sau cât de aproape francezii să meargă mai departe... Până la urmă, jucătorii lui Warren Gatland s-au impus la limita limitelor, 20-19, grație unui eseu marcat de Ross Moriarty cu doar 6 minute înainte de fluierul de sfârșit al partidei.

Același Moriarty care primise un cartonaș galben în prima repriză, dar s-a transformat din personajul rău în erou. Dan Biggar a transformat încercarea și astfel s-a răsturnat o tabelă care înclina spre o victorie a cocoșilor. 

În acel moment, tribunele se goliseră vizibil, mulți spectatori părăsindu-și locurile cel mai probabil pentru a prinde acasă transmisia celuilalt "sfert", Japonia-Africa de Sud. Au pierdut clipele de emoție de la final, bucuria galezilor și disperarea adversarilor lor. 

Aceștia din urmă au rezistat cât au putut de bine în ultima jumătate de oră, disputată fără Sebastien Vahaamahina. Înaintașul francez l-a lovit cu cotul în plină figură pe flankerul Aaron Wainwright și a primit cartonaș roșu direct. Absența lui de pe teren a dezechilibrat jocul, iar oponenții au găsit până la urmă calea spre eseul decisiv. 

Apoi, la Tokyo, Springboks au pus capăt traseului frumos al gazdelor Cupei Mondiale, câștigând cu 26-3 un meci în care s-au desprins doar în repriza a doua. La pauză era doar 5-3 pentru sud-africani, însă în partea a doua ei au marcat alte două eseuri, prin Mapimpi și de Klerk, primul transformat de Pollard, el reușind și trei lovituri de penalitate. Niponii au rămas cu punctele izbutite de Tamura în minutul 20. 

Semifinala dintre Țara Galilor și Africa de Sud e programată duminică, 27 octombrie, iar cu o zi înainte cea dintre Anglia și Noua Zeelandă, ambele fiind găzduite de stadionul din Yokohama. 

Vezi și: 

O întâlnire tare » Noua Zeelandă și Anglia se vor înfrunta weekend-ul viitor în semifinalele Cupei Mondiale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează