RUGBY  ·  CUPA MONDIALĂ

CM RUGBY // Luptă pentru semifinale » Anglia și Australia deschid runda

Articol de — Vineri, 18 Octombrie 2019, 17:20

Cupa Mondială din Japonia va avea careul de ași stabilit după acest weekend în care se vor da bătălii grele la Oita și Tokyo. 

Anglia și Australia deschid mâine balul sferturilor de finală într-o confruntare cu multe implicații. Va fi un duel al antrenorilor Eddie Jones și Michael Cheika, foști coechipieri acum mulți ani la echipa Randwick din Sydney.  

„Și-a făcut treaba de minune, dar mă doare să văd un compatriot în tabăra adversă”, a spus Cheika. La Cupa Mondială cele două formații s-au duelat de șase ori, scorul fiind de 3-3. 

A doua confruntare de azi este cea dintre Noua Zeelandă și Irlanda, o întâlnire cu o istorie pasionantă. Anul trecut, în noiembrie, „verzii” au reușit prima victorie în fața All Blacks, însă de atunci forma lor a scăzut considerabil, iar campioană en titre este favorită să avanseze în semifinale.  

Noua Zeelandă nu a mai pierdut un meci la Cupa Mondială din 2007 și are o serie de 17 partide câștigate la această competiție. 

Duminică va avea loc singura întâlnire sută la sută europeană din sferturile de finală, atunci când Țara Galilor va înfrunta Franța. Balanța pare să se încline în favoarea galezilor, care au reușit șapte victorii din ultimele opt meciuri contra „cocoșilor”, însă singura victoria a lor a venit în semifinalele Cupei Mondiale din 2011.  

Jonathan Davies și Dan Biggar revin în echipa Țării Galilor, după ce au avut de suferit accidentări în meciurile din grupe. 

Balul se va încheia cu o confruntare care va aprinde țara gazdă. Japonia se duelează cu Africa de Sud și speră să repete minunea din 2015, când a reușit să treacă de adversara sa cu 34-32. Însă acum e vorba de o confruntare eliminatorie, pe când atunci era una din grupe. Africa de Sud s-a prezentat bine la această Cupă Mondială, suferind o înfrângere în grupe, în fața Noii Zeelande. 

Semifinale se vor desfășura weekendul viitor. 

Programul sferturilor de finală 

Mâine  
10:15 Anglia-Australia 
13:15 Noua Zeelandă-Irlanda 

Poimâine 
10:15 Țara Galilor-Franța 
13:15 Japonia-Africa de Sud 

Televizare: TVR

VEZI ȘI:

S-au stabilit „sferturile” Mondialului de Rugby » Programul complet



“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1