SPORTURI  »  RUGBY  »  COVID-19

COVID-19. Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby, stă cu sufletul la gură în Franța: „Am văzut și eu ce nenorocire e la noi acasă”

Mihai Macovei, în galben
Mihai Macovei, în galben

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 14:22

COVID-19. Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby a României, stă în sudul Franței, la Colomiers. Vorbește însă zilnic acasă, la Gura Humorului, cu părinții săi.

Mihai Macovei (33 de ani) joacă din 2015 la Colomiers, în Franța. Criza l-a prins acum la echipa de pe locul 1 în Pro D2, a doua ligă franceză. 

"Stau acasă împreună cu soția mea și cu cei doi băieței. Nu ieșim nicăieri, nu ne expunem, mai ales că băiețelul cel mic are doar patru luni", spune Mihai. 

"Merg eu la cumpărături, o dată pe săptămână. Bine că stăm la casă, că altfel cred că o luam razna", adaugă Mihai. "Tata a fost miner, are probleme cu respirația!" E la curent cu ce se întâmplă în țară, mai ales că ai lui trăiesc la Gura Humorului, în județul Suceava. 

"Am văzut și eu ce nenorocire e la noi acasă. S-a ajuns aici din cauza inconștienței unora. Zilnic vorbesc cu ai mei la telefon. Sunt speriați, stau în casă, se feresc. Mai ales că tata a lucrat în mină și are probleme cu plămânii", adaugă Macovei. 

De două ori pe zi, Mihai aleargă pe stadion pentru a-și menține forma fizică, iar exercițiile de forță le face în curtea casei. "Stau lângă stadion, mi-au dat cheie de la poartă, deschid și alerg. Apoi mă întorc acasă", explică flankerul "tricolor".

Mihai Macovei: "Suntem plătiți cu 85% din contract!" 

Toate cluburile profesioniste din Franța, la rugby, și-au băgat jucătorii în șomaj tehnic. 

"Luăm 85 la sută din contract, bani care vin de la statul francez. Dar acum nu mai contează banii, e o măsură normală. Important e să trecem peste această criză și să fim sănătoși" 

La Calomiers, oraș aflat aproape de granița cu Andora și cu Spania, Mihai Macovei așteaptă să vadă ce se va întâmpla și cu echipa sa. "Eram pe primul loc în Pro D2, cu șanse mari să promovăm în Top 14, prima ligă din Hexagon.

 Joi va fi o ședință la nivel de federație, din câte am înțeles. Mai aveam 7 etape din rezonul regulat. Se vorbește să se dispute doar play-off-ul. Acolo noi am fi direct calificați în semifinale. Ar mai juca doar locurile 3-6.

Aveam obiectiv promovarea, dar, repet, rugbyul nu mai e acum o prioritate. Importantă e viața noastră, a celor de lângă noi. Vom avea timp să jucăm apoi rugby", a încheiat Macovei.

VIDEO // Coronavirus. Mesaj trimis de sportivi, vedete și oficiali din România

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Tragedie în familia lui Petre Grigoraș » I-a murit un frate din cauza coronavirusului: „În 5 minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  31 Martie 2020, 15:53

Macovei în Franța sunt mai mulți morți decât în România...Nu te afectează asta?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close