SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

CUPA MONDIALĂ: peste 1000 de spectatori au asistat la antrenamentul deschis al naționalei României de rugby

România a fost învinsă de Africa de Sud, scor 0-76, în al doilea meci al grupei B de la Cupa Mondială de rugby. Lumea sportului cu balonul oval a fost surprinsă
România a fost învinsă de Africa de Sud, scor 0-76, în al doilea meci al grupei B de la Cupa Mondială de rugby. Lumea sportului cu balonul oval a fost surprinsă

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 21:30 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 21:30

Naţionala de rugby a României continuă evoluţia la Cupa Mondială de Rugby, următorul meci fiind programat în data de 30 septembrie, la Lille, cu Scoţia. În plină pregătire a acestui meci, Stejarii au avut un antrenament deschis publicului. 

Peste 1000 de persoane s-au aflat în tribunele Stadionului Jean-Antoine Moueix din Libourne pentru a vedea o sesiune de pregătire de două ore, la intesitate maximă, informează Rugby Romania.

Atmosfera a fost una extrem de frumoasă, antrenamentul terminându-se cu multe încurajări din partea celor prezenţi şi cu o sesiune lungă de autografe.

„Am făcut un salt cu 50% față de ce aveam înainte”

După antrenament, Stejarii au avut parte de o întâlnire specială, cu câţiva dintre reprezentanţii Comunităţii Române din Franţa.

„Este o onoare să îi avem pe jucători lângă noi, sunteţi ca nişte ambasadori, aţi venit să ne scoateţi un pic din rutine de zi cu zi şi în plus  suntem tare mândri cî echipa naţională a României a reuşit să se califice la Cupa Mondială de Rugby. Am mediatizat pe toate grupurile acest antrenament deschis şi sincer, nu mă aşteptam să vină atâţia francezi, am văzut prieteni de-ai prietenilor noştri francezi, am văzut şcoli de rugby de aici, de unde se vede clar că rugby-ul, oricum, o ia înaintea fotbalului în ce priveşte suporterii. De când echipa naţională de rugby României a ales ca baza sportivă de la Libourne, am câştigat, am făcut un salt în ochii francezilor de 50% faţă de ce aveam înainte”, a declarat Ciprian Tiba, liderul Comunităţii Române din Franţa.

Pe perioada Cupei Mondiale, echipa României este cantonată la Bordeaux, antrenamentele fiind efectuate la Libourne, pe Stadionul Jean-Antoine Moueix.

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a fost învinsă de Eleftheria Moschatou în preliminariile FIBA EuroCup

Duelul româncelor de la Parma a fost câștigat de Ana Bogdan, ea trecând de Jaqueline Cristian în trei seturi

Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța

Ce a observat germanul Bernd Storck pe ruta București - Sfântu Gheorghe: „Aveți o grămadă de...”


Comentarii (1)
DomnulMihai
DomnulMihai  •  24 Septembrie 2023, 15:47

Buna ziua, Mi-am facut cont special pentru a scrie urmatoarele randuri si cred ca vorbesc in numele multor persoane. Va rog frumos sa va potoliti cu stirile despre cupa mondiala de rugby. 19 stiri? Competitorii vostri au doar 5. Mai usor… Editoriale si articole de toata jena. - Vezi rugby vs fotbal, legat de infrangerile tricolorilor. (De bine, de rau baietii aia sunt la cupa mondiala, nu recita “all my diamonds” prin toate speluncile. - Stadionul Arcul de Triumf (acel stadion a fost va fi intotdeauna al rugby-ului) ati aruncat cu noroi continuu. Intr-o oarecare masura si voi ati contribuit la degradarea acestui sport nobil. Va mai zic? Voi cum puteti dormi noaptea dupa ce manjiti cu cacao orice sport care nu are legatura cu “folbalul”? Bafta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează